Πώς η Amazon θα αλλάξει την εκπαίδευση των Αμερικανών με 30 εκατ. δολάρια

Πώς η Amazon θα αλλάξει την εκπαίδευση των Αμερικανών με 30 εκατ. δολάρια
School children in classroom environment, sitting at desks with computers for learning. (Photo by: UIG via Getty Images)

Ποιοι είναι οι στόχοι επένδυσης του τεχνολογικού γίγαντα.

Τα παιδιά στη Νέα Υόρκη θα λάβουν νέα βιβλία για την επόμενη σχολική χρονιά: Την Τετάρτη, η Amazon υπέγραψε ένα συμβόλαιο ύψους 30 εκατ. δολαρίων προκειμένου να παραδώσει e-books (διαδικτυακά βιβλία) στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πιο συγκεκριμένα, η φιλανθρωπική οργάνωση Get θα βοηθήσει την αμερικανική τεχνολογική εταιρεία να εισάγει e-books βιβλία στη μεγαλύτερη σχολική περιφέρεια της χώρας. Εάν μέσα στα τρία πρώτα έτη το εγχείρημα πετύχει, η συμφωνία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πενταετές συμβόλαιο αξίας 64,5 εκατ. δολάρια, παρέχοντας παράλληλα στα σχολεία μια πιο εύκολη και ψηφιακή εναλλακτική λύση στην εκπαίδευση των νέων.

Τα σχολεία, ωστόσο, θα αγοράζουν τα δικά τους ψηφιακά αρχεία από την Amazon, σύμφωνα με τη Journal, ενώ στη συνέχεια τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα διαδικτυακά σε σχολικές συσκευές, τάμπλετς και κινητά τηλέφωνα.

Το σχέδιο της Amazon παρ’ όλα αυτά δεν είναι μόνο να ενισχύσει την εκπαίδευση των παιδιών αλλά και να δελεάσει ελαφρώς τους millenials των κολεγίων, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται και σε αυτόν το χώρο με διάφορες υπηρεσίες.