Πώς η αμερικανική αστυνομία συλλαμβάνει κλέφτες με… ψεύτικα πακέτα της Amazon

Πώς η αμερικανική αστυνομία συλλαμβάνει κλέφτες με… ψεύτικα πακέτα της Amazon
Photo:

Και μάλιστα δεν χρειάζεται να περάσουν παρά μερικά λεπτά.

 

Η αστυνομία του Νιου Τζέρσεϊ επιστρατεύει την τεχνολογία και την… πονηριά για να συλλάβει κλέφτες πακέτων που προέρχονται από την Amazon.

Εξοπλισμένοι με ψεύτικα πακέτα από την εταιρεία, κάμερες στα κουδούνια των σπιτιών και συστήματα εντοπισμού, το αστυνομικό τμήμα του Νιου Τζέρσεϊ θεωρεί ότι βρήκε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να πιάνει τους επίδοξους ληστές πακέτων που στέλνει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου στους πελάτες του.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η τοπική αστυνομία τοποθετεί τα ψεύτικα πακέτα στις πόρτες σπιτιών μπροστά από κάμερες-κουδούνια. Μετά περιμένουν τον ληστή μέχρι να εμφανιστεί για να αρπάξει το δέμα και τον συλλαμβάνει. Μόνο την Τρίτη, οι αρχές χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να τσακώσουν έναν κλέφτη δεμάτων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Amazon βρίσκεται σε συνεργασία με την αστυνομία για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης.

Οι κλέφτες πακέτων έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στις ΗΠΑ, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν να ψωνίζουν από τα ψηφιακά καταστήματα. Η Amazon έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν να προστατεύσει τους αγοραστές, μέσω του προγράμματος Amazon Key, στο οποίο οι μεταφορείς έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού των πελατών για να τοποθετούν με ασφάλεια τα δέματα.