Πώς η Apple αποδεικνύει ότι δεν κάνει φυλετικές και ρατσιστικές διακρίσεις

Πώς η Apple αποδεικνύει ότι δεν κάνει φυλετικές και ρατσιστικές διακρίσεις
Photo:

Τι κάνει η τεχνολογική εταιρεία για να ενισχύσει τη διαφορετικότητα στις τάξεις της.

Η Apple έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση του φύλου και της φυλετικής διαφορετικότητας στο εργατικό της δυναμικό στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, είναι αρκετές οι εταιρείες της Silicon Valley που επικρίθηκαν για την έλλειψη διαφορετικότητας, ενώ παράλληλα αντιμετώπισαν πίεση προκειμένου να προσλαμβάνουν πιο πολλές γυναίκες.

Αναλυτικότερα, τον τελευταίο χρόνο η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία προσέλαβε 1.475 μαύρους υπαλλήλους, κατά 31% περισσότερους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Apple.

Ακόμη, προσέθεσε στο εργατικό της δυναμικό 24% περισσότερους Ισπανόφωνους και 29% Ασιάτες, σε σύγκριση με το 2014.

Από την άλλη, οι μαύροι εργαζόμενοι σχηματίζουν το 8,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ, ενώ περίπου το 30% των εργαζομένων είναι γυναίκες. Από τα 103 ανώτερα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, οι 86 είναι λευκοί, οι 12 Ασιάτες, οι τέσσερις μαύροι και ένας είναι Ισπανόφωνος.

Συνολικά, η Apple μετρά 72.494 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, ενώ το Twitter σε πρόσφατη έκθεσή του σχετικά με τα δημογραφικά στοιχεία των εργαζομένων, δήλωσε ότι το 66% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού είναι άνδρες και το 59% στις ΗΠΑ είναι λευκοί.