Πώς η Google σχεδιάζει να αποκτήσει ένα δισ. επιπλέον χρήστες

Πώς η Google σχεδιάζει να αποκτήσει ένα δισ. επιπλέον χρήστες
Photo:

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει βάλει στόχο να «γνωρίσει» σε ένα δισεκατομμύριο Ινδούς τον κόσμο του διαδικτύου. Πως θα το καταφέρει αυτό;

Η Google έχει βάλει στόχο να «γνωρίσει» σε ένα δισεκατομμύριο Ινδούς τον κόσμο του διαδικτύου. Πως; Επιτρέποντάς τους να κάνουν πλοήγηση σε αυτό χρησιμοποιώντας τη μητρική τους γλώσσα.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπάρχουν εννέα ινδικές γλώσσες στο αναβαθμισμένο της Google Translate. Επίσης, έχει διπλασιάσει τον αριθμό των ινδικών γλωσσών στο προσαρμοσμένο κινητό πληκτρολόγιο Gboard σε 22. Η δυνατότητα αυτή θα επιτρέψει σε εκατομμύρια Ινδούς χρήστες να πληκτρολογήσουν (ακόμη και να αναζητήσουν emojis και GIF) στη μητρική τους γλώσσα.

Να γιατί η Google ενδιαφέρεται τόσο για τις ινδικές γλώσσες: Περίπου οι 234 εκατ. από τους 409 εκατ. χρήστες της Ινδίας – σχεδόν το 60% – ασχολούνται με τον ιστό, κάνοντας χρήση μίας από τις δεκάδες μητρικές γλώσσες της χώρας, σύμφωνα με νέα μελέτη της τεχνολογικής εταιρείας και της KPMG.

Η μελέτη επιπλέον προσθέτει ότι ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου που δεν χρησιμοποιεί τα αγγλικά αναμένεται να αυξηθεί. Μάλιστα, μέχρι το 2021 θα υπάρχουν 536 εκατ. χρήστες ινδικής γλώσσας, σχεδόν τριπλάσιος του αριθμού αγγλόφωνων χρηστών στη χώρα.

Ωστόσο, υπάρχουν περίπου 900 εκατ. Ινδοί που μέχρι στιγμής δεν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και μόλις συνδεθούν, το 90% εξ αυτών δεν θα χρησιμοποιεί την αγγλική γλώσσα.

Τέλος, η Google έχει δρομολογήσει διάφορες άλλες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αύξηση της διείσδυσης του Διαδικτύου στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένου και του δωρεάν WiFi σε 100 σιδηροδρομικούς σταθμούς και μια συνεργασία με την ινδική εταιρεία Tata προκειμένου να διδάξουν στις γυναίκες στις αγροτικές περιοχές τη χρήση των smartphones.

Σημειώνεται ότι η Google δεν είναι ο μόνος παίκτης του παιχνιδιού: Το Facebook, η Microsoft, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας και η κυβέρνηση της χώρας προσπαθούν με διάφορους τρόπους να συστήσουν τους Ινδούς στον κόσμο της τεχνολογίας.