Πώς η μετοχή της Folli Follie βγήκε εκτός «ταμπλό»

Πώς η μετοχή της Folli Follie βγήκε εκτός «ταμπλό»

Το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας.

Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της Folli Follie, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όπως τονίζει το ΧΑ στην ανακοίνωσή του «μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια σχετικού αιτήματος της εταιρίας Folli Follie αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας, από σήμερα 25 Μαΐου 2018, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005.

Από την ίδια ημερομηνία αναστέλλεται και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων και των προϊόντων δανεισμού των μετοχών της εν λόγω εταιρίας».

Συνολικά σε 3 εβδομάδες η εταιρεία έχασε το 69% της αξίας της, ενώ έγιναν «καπνός» χρηματιστηριακές αξίες της τάξεως των 705,6 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία μας, με σχετικό έγγραφο αίτημά της, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας μας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας μας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στη διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».