Πώς η Qatar Airways απλοποιεί τη διαδικασία βίζας μετεπιβίβασης

Πώς η Qatar Airways απλοποιεί τη διαδικασία βίζας μετεπιβίβασης

Η Γενική Διευθύντρια σε Ελλάδα και Κύπρο μιλά για τη νέα βίζα μετεπιβίβασης που επιτρέπει την παραμονή ως τέσσερις ημέρες στο Κατάρ μεταξύ πτήσεων.

 

Να απλοποιήσει τη διαδικασία βίζας μετεπιβίβασης προς διευκόλυνση των πελατών της, επιχειρεί η Qatar Airways μέσω ενός προγράμματος που επιτρέπει στους επιβάτες με μετεπιβίβαση και στάση πέντε ή περισσότερων ωρών στο υπερσύγχρονο «σπίτι» της Qatar Airways, το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ στη Ντόχα, να υποβάλλουν αίτηση για βίζα χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Με δυνατότητα εισόδου στη χώρα για έως και 96 ώρες μεταξύ των πτήσεων, οι αιτούντες για βίζα θα μπορούν να επισκέπτονται τα αξιοθέατα του Κατάρ πιο εύκολα από ποτέ.

Σε δηλώσεις της στο fortunegreece.com η Γενική Διευθύντρια της Qatar Airways για την περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου, Theresa Cissell, αναφέρει πως η Ντόχα αναδεικνύεται ως ένας σημαντικός πολιτιστικός, επαγγελματικός και τουριστικός προορισμός για τον επισκέπτη, που σε συνδυασμό με τις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες αποτελεί την ιδανική πόλη για αναψυχή από την πληθώρα των προτάσεων που έχει τη δυνατότητα να επιλέξει. «Στους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επιλογή της Ντόχας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι σύγχρονες υποδομές και το δίκτυο πρότυπων ξενοδοχείων που διαθέτει» επισημαίνει η κα Cissell.

Προσθέτει δε πως η Qatar Airways για την κάλυψη των αυξημένων πτητικών αναγκών έχει εντάξει στα δρομολόγιά της τρεις απευθείας καθημερινές πτήσεις από την Αθήνα.

Όσο για το τι μπορεί να δει ο επισκέπτης όταν πατήσει το πόδι του στο Κατάρ το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει πλήθος επιλογών. Σε περίπτωση που είναι λάτρης της Τέχνης, μπορεί να επισκεφθεί το παγκοσμίως γνωστό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης της Ντόχα, το οποίο συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου και φιλοξενεί έργα ισλαμικής τέχνης από τρεις ηπείρους, με κάποια από τα αντικείμενα να είναι παλαιότερα από 1.400 χρόνια.

Για εκείνους δε που ανυπομονούν να πάνε για shopping therapy και να βιώσουν την καθημερινότητα των ντόπιων, η αγορά Souq Waqif προσφέρεται προς εξερεύνηση και θεωρείται το highlight της πόλης. Αποτελεί το ιδανικό μέρος να ανακαλύψετε μπαχαρικά, αρώματα, το ούντ (ένα εξωτικό λιβάνι από agarwood) και εκλεκτά λινά. Η καρδιά αυτού του πολυσύχναστου προορισμού είναι η κύρια λεωφόρος στην οποία βρίσκονται πληθώρα από καφετέριες και εστιατόρια, προσφέροντας σε επισκέπτες και ντόπιους την αυθεντική κουζίνα του Κατάρ.

Επιπρόσθετα, σε μια έκταση πάνω από 24.000 τετραγωνικά μέτρα, το εστιατόριο Nobu στη Ντόχα είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που εκτείνεται σε τρία επίπεδα και προσφέρει γαστρονομία υψηλού επιπέδου. Εάν σας αρέσει να πειραματίζεστε με τις γεύσεις και θέλετε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αραβική κουζίνα απολαμβάνοντας, παράλληλα με το πιάτο σας, και την πανοραμική θέα στον αραβικό Κόλπο, το εστιατόριο θα σας εκπλήξει. Οι συνταγές του σεφ Nobuyuki “Nobu” Matsuhisa είναι εμπνευσμένες από την ενασχόλησή του με το σούσι και σε συνδυασμό με την αγάπη του για τα ταξίδια προσφέρει στους επισκέπτες μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.

Τέλος για τους πιο ριψοκίνδυνους και τους λάτρεις των σπορ προτείνεται η εξερεύνηση του αραβικού κόλπου με το dhow, το παραδοσιακό ιστιοπλοϊκό σκάφος του Κατάρ που χρησιμοποιείται από τους ντόπιους εμπόρους και αλιείς εδώ και αιώνες, καθώς επίσης και η βόλτα με ένα όχημα 4×4 στους κυματιστούς αμμόλοφους της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, οι επισκέπτες μπορούν να σταματήσουν σε ένα αγρόκτημα με καμήλες στη μέση της ερήμου και να θαυμάσουν τα όμορφα ρόδα που κοσμούν το ασυνήθιστο τοπίο.

Αν πάλι δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας μέχρι να αλλάξετε πτήση για να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό, ενόσω βρίσκεστε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ μπορείτε να επισκεφτείτε περισσότερα από 70 καταστήματα και πάνω από 30 εστιατόρια, ένα ξενοδοχείο 100 δωματίων, ένα spa που περιλαμβάνει εσωτερική πισίνα 25 μέτρων, γήπεδα squash και γυμναστήριο.