Πώς υπολογίζει η Facebook το μισθό που θα δώσει στο προσωπικό της;

Πώς υπολογίζει η Facebook το μισθό που θα δώσει στο προσωπικό της;

Στην τεχνολογική εταιρεία ο μισθός δεν είναι διαπραγματεύσιμος.

Δύσκολα μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί τις αποδοχές του στη Facebook. «Η δίκαιη αποζημίωση είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για εμάς», δήλωσε η αντιπρόεδρος του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, Janelle Gale στο Business Insider, η οποία αποκάλυψε πώς η τεχνολογική επιχείρηση κρατά ευχαριστημένους τους εργαζόμενους μισθολογικά.

Σημειώνεται ότι η Glassdoor πρόσφατα ανέδειξε τον γίγαντα τεχνολογίας ως το καλύτερο μέρος για να εργαστεί κανείς το 2018.

Σύμφωνα με έρευνα του ιστότοπου αναζήτησης εργασίας, ο μέσος ετήσιος βασικός μισθός στη Facebook είναι 120.000 δολάρια, ενώ η μέση συνολική αποζημίωση ανέρχεται σε περίπου 155.000 δολάρια.

«Αλλά οι έξι αυτοί αριθμοί δεν αφορούν τους υποψηφίους και τους υπαλλήλους που παίζουν “μπάλα” μέσα στην εταιρεία», είπε η Gale, η οποία πρόσθεσε ότι «το Facebook έχει το δικό του σύστημα για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης, το οποίο λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως η κατηγορία εργασίας, το επίπεδο εμπειρίας και η τοποθεσία».

Δείτε πώς καθορίζονται οι μισθολογικές προσφορές και οι αυξήσεις, σύμφωνα με την Gale:

-Το ποσό είναι αδιαπραγμάτευτο. «Δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε διαπραγμάτευση με τους υποψηφίους και τους υπαλλήλους. Δεν προσλαμβάνουμε τους υποψηφίους για τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες».

-Οι προηγούμενοι και οι τρέχοντες μισθοί των υποψηφίων έχουν εξίσου σημασία. «Θέλουμε να προσλαμβάνουμε ανθρώπους με βάση την εμπειρία τους και ανάλογα με το έργο που θα παραδώσουν στην εταιρεία. Εάν τα χρήματα που προσφέρουμε είναι περισσότερα από αυτά που λαμβάνει ο καθένας εώς τώρα τότε αυτό είναι θετικό».

-«Θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να εξαλείψουμε τυχόν διαφορές που μπορεί να υπάρξουν μεταξύ των διαφορετικών τύπων ανθρώπων που προσλαμβάνουμε.  Για παράδειγμα, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι γυναίκες τείνουν να αποδέχονται την πρώτη προσφορά που τους δίνεται, ενώ οι άνδρες διαπραγματεύονται για περισσότερα. Και, σύμφωνα με έρευνα της McKinsey & Co., όταν οι γυναίκες ζητούν περισσότερες σε μια διαπραγμάτευση, θεωρούνται πολύ επιθετικές».