Πώς να αποφύγετε την πίεση στο γραφείο χωρίς να πείτε «όχι»

Πώς να αποφύγετε την πίεση στο γραφείο χωρίς να πείτε «όχι»

Και τι να κάνετε.

Οι απαιτητικές θέσεις εργασίας δεν είναι για όλους, αλλά όσοι προτιμούν τις προκλήσεις, μπορούν να είναι πολύ ικανοποιημένοι. Εάν πραγματικά πιέζετε τον εαυτό σας να φέρει εις πέρας ένα έργο, τότε μπορεί να μην καταφέρετε στο τέλος το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όταν ο διευθυντής σας, σας προσφέρει περισσότερα από όσα μπορείτε να χειριστείτε, ο τρόπος που επικοινωνείτε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καριέρα σας.

Όταν οι εργοδότες ζητούν πάρα πολλά, υπάρχει ένας πολύ καλός τρόπος για να τους ενημερώσετε, κρατώντας τους ευτυχισμένους.

Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν η εργασία που έχετε είναι εύλογη για τον ρόλο σας

Εάν σας έχουν αναθέσει να ολοκληρώσετε ένα έργο που κανονικά δεν αφορά αποκλειστικά εσάς ή τον τομέα στον οποίο εργάζεστε, τότε θα πρέπει να το επικοινωνήσετε στον ανώτερό σας, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να σας κάνει να φανείτε ανίκανοι.

«Αυτές είναι οι προτεραιότητές μου»

Υπενθυμίστε στον διευθυντή σας τα σημαντικά προτζεκτ που σας έχει επιπλέον αναθέσει. Εάν έχετε προθεσμία εντός μιας εβδομάδας για να ολοκληρώσετε μία εργασία, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αναφέρετε από την αρχή τις προτεραιότητές σας για αυτή την εβδομάδα.

Οι διευθυντές συχνά ξεχνούν όλα όσα κάνετε, ειδικά όταν είναι υπεύθυνοι για μια μεγάλη ομάδα.

Δώστε περισσότερο χρόνο

Μόλις ο διευθυντής σας αποκτήσει πλήρη εικόνα για το τι έχετε κάνει, μπορείτε να αρχίσετε να διαπραγματεύεστε τις προθεσμίες σας. Κρατήστε τον τόνο θετικό και προτείνετε μια λύση, έτσι ώστε να μοιράσετε τις εργασίες ανάλογα με το χρόνο που χρειάζεστε. Ζητήστε να αλλάξετε τις προθεσμίες σας και βάλτε σε προτεραιότητα τα πρότζεκτ.

Ένας καλός διευθυντής θα συνειδητοποιήσει ότι σας ζητά πάρα πολλά και θα αποδεχτεί τη λύση που προτείνετε.