Πώς να δώσετε μια ώθηση στη καριέρα σας

Πώς να δώσετε μια ώθηση στη καριέρα σας

Είχατε σκεφτεί ποτέ πως ένα μήνυμα σε κάποιον πρώην συνάδελφο σας μπορεί να τονώσει την επαγγελματική σας ζωή;

Αν αισθάνεστε πως τα επαγγελματικά σας έχουν πάρει τη κάτω βόλτα και πρέπει να κάνετε κάτι δραστικό ή απλά θέλετε να δώσετε μια ώθηση στη καριέρα σας, έχουμε τα μυστικά για να πετύχετε την «τόνωση» που θέλετε ξεκινώντας από σήμερα!

Επανασυνδεθείτε με κάποιον απ’ το δίκτυο σας

Ένα απλό email σε έναν παλιό συνάδελφο για να δείτε τι κάνει, δε θα βοηθήσει μόνο στο να αποτυπωθείτε στη μνήμη του αλλά θα ανοίξει και μια «πύλη» επικοινωνίας με τους παλιούς συναδέλφους, ώστε να ξέρετε τι κάνουν και που εργάζονται. Μη ξεχάσετε να συνδεθείτε μαζί τους και στο LinkedIn.

Βάλτε τα καλά σας

Μπορεί το γραφείο σας να βρίσκετε κρυμμένο στο πίσω μέρος, αλλά δεν υπάρχει λόγος για να ντύνεστε σα να πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Βάλτε τα καλά σας στο γραφείο – η μόδα μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μορφή της μη – λεκτικής επικοινωνίας . Απλά βεβαιωθείτε πως το σύνολο σας δεν κεντρίζει το ενδιαφέρον για άλλους λόγους από αυτούς που θέλετε – τις ικανότητες σας.

Κάντε τις δύσκολες δουλειές το πρωί

Αφήστε πίσω τα πολλά παράθυρα στον υπολογιστή σου, τα οποία απλά αποσπούν τη προσοχή σας. Κρατήστε ανοιχτό ένα (ή δύο) που να σχετίζονται με την εργασία σας και προσπαθήστε να ολοκληρώσετε τη δουλειά αυτή νωρίς, ώστε την υπόλοιπη ημέρα που οι δυνάμεις σας θα σας έχουν εγκαταλείψει να έχετε λιγότερο κουραστικά πράγματα και πράγματα που δε θέλουν μεγάλη συγκέντρωση.

Ανανεώστε το βιογραφικό σας

Ανεξάρτητα με το αν ψάχνετε για κάποια νέα θέση εργασίας ή όχι, είναι σκόπιμο να διατηρείτε το βιογραφικό σας ανανεωμένο, ανανεώνοντας διαρκώς νέα τυχόν καθήκοντα ή εμπειρίες.

Μειώστε το χρόνο που ξοδεύετε στα social media

Δε μπορείτε να το αμφισβητήσετε. Όποιος έχει ανοιχτό υπολογιστή στο γραφείο έχει ανοιχτό και το Facebook ή το Twitter. Το ξέρουμε το κάνουμε όλοι. Προσέξτε απλά να μην αποσπά τι προσοχή σας και ο χρόνος που ξοδεύετε να μη λειτουργεί κατά της δουλειάς σας. Το ίδιο ισχύει και για το κινητό σας.