Πως να φτιάξετε τη τέλεια χριστουγεννιάτικη επαγγελματική κάρτα

Πως να φτιάξετε τη τέλεια χριστουγεννιάτικη επαγγελματική κάρτα

Όλα όσα πρέπει να προσέξετε πριν στείλετε τις ευχές σας.

Σκέφτεστε αν θα στείλετε χριστουγεννιάτικες επαγγελματικές κάρτες στους συνεργάτες και τους πελάτες σας; Η απάντηση είναι: Ναι!

Οι κάρτες δεν είναι μόνο μέρος της χριστουγεννιάτικης παράδοσης, αλλά δείχνουν πως εκτιμάτε τους συνεργάτες σας και τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε και θα πάει τις σχέσεις σας ένα βήμα παρά κάτω.

Και επειδή δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να προσβάλλετε τον παραλήπτη της επιχείρησής με τη χριστουγεννιάτικη κάρτα σας, ας δούμε τι πρέπει να προσέξετε:

1. Στείλτε κάρτες καλής ποιότητας

Πρόχειρες κάρτες από φθηνό υλικό υποβιβάζουν και εσάς τους ίδιους.

2. Πρέπει να στέλνετε χειροποίητες κάρτες μόνο αν είστε καλλιτέχνες

Μη προσπαθήσετε να φτιάξετε μόνοι σας τις κάρτες αν δεν είστε σίγουροι για την ικανότητα σας στις χειροτεχνίες. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα δείξετε πως απλά βαρεθήκατε ή τσιγκουνευτήκατε να αγοράσετε.

3. Στείλτε μόνο «γουστόζικες» κάρτες

Μπορεί να θεωρείτε πως μια κάρτα με έναν γυμνό Άγιο Βασίλη είναι αστεία, αλλά σίγουρα δεν είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους συναδέλφους σας.

4. Προσέξτε τα θρησκευτικά πιστεύω των συνεργατών σας

Δεν γιορτάζουν όλοι οι άνθρωποι τα Χριστούγεννα – σε αυτή τη περίπτωση προτιμήστε μια κάρτα που εύχεται «Καλές Γιορτές» και όχι «Καλά Χριστούγεννα».

5. Σκεφτείτε κάτι έξυπνο

Άλλη μια κάρτα με κοινότυπες ευχές είναι πιθανόν να βρεθεί στο κάδο απορριμμάτων. Σκεφτείτε να ευχηθείτε κάτι πιο προσωπικό, όπως «Ελπίζω το 2015 να σας φέρει όλα όσα επιθυμείτε».

6. Η σφραγίδα σας

Είναι πολύ βολικό να κλείνετε τη κάρτα με την επαγγελματική σας υπογραφή, αφού εκεί μπορούν να βρουν όλα τα στοιχεία σας, αλλά βάλτε την ΚΑΤΩ από το όνομα σας ώστε να είναι ευδιάκριτο ότι εσείς πήρατε την πρωτοβουλία να στείλετε τη κάρτα και όχι η εταιρεία σας.

7. Γράψτε χειρόγραφα την διεύθυνση του παραλήπτη

Ο υπολογιστής μπορεί να σας εξοικονομεί χρόνο και να τυπώνει μαζικά τις ταμπέλες των παραληπτών αλλά φαίνεται σαν να είναι απλά ένας επαγγελματικός φάκελος και όχι ένα προσωπικό μήνυμα.

8. Μην παραβλέψετε τις προσφωνήσεις

Δεν στέλνετε την κάρτα σας στον «Αγαπητό Κώστα» ούτε στον «Κώστα Γεωργίου» αλλά στον «Κύριο Κώστα Γεωργίου». Προσέξτε επίσης αν στέλνετε την κάρτα σε κάποιο ζευγάρι. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο ονόματα και επίθετα.

9. Στείλτε τις κάρτες σας στη διεύθυνση του γραφείου

Η κάρτα είναι από μόνη της προσωπική, οπότε δεν χρειάζεται να τη στείλετε στη διεύθυνση οικίας –τότε θα έχετε περάσει τη λεπτή γραμμή. Στείλτε τη στο γραφείο και φροντίστε να φτάσει εγκαίρως!