Πώς να γίνετε εντελώς «αόρατοι» στο Facebook

Πώς να γίνετε εντελώς «αόρατοι» στο Facebook

To Business Insider παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κρύψετε τη συνειδφορά σας από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να μπορούσε η δραστηριότητά σας στο Facebook  να παραμείνει κρυφή από τα αδιάκριτα βλέμματα;

Το Business Insider παρουσιάζει τα βήματα με τα οποία μπορείτε να μετατρέψετε τον λογαριασμό σας σε αόρατο.

Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, κανένας δεν θα μπορεί να δει την συνεισφορά σας στο Facebook, να δουν τις φωτογραφίες σας ή τις επιλογές σας. Οι φίλοι σας θα μπορούν να δουν το βασικό σας profile, αλλά  όλες οι δραστηριότητές σας θα γίνουν αόρατες.

Φυσικά, μπορείτε να μην επιλέξετε όλες τις επιλογές που παρουσιάζονται από κάτω, αλλά μόνο όσες σας ενδιαφέρουν.

1. Αρχικά, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος στην πάνω αριστερή γωνία στο προφίλ σας. Έπειτα επιλέξτε «Περισσότερες Ρυθμίσεις»

2. Αυτό σας οδηγεί στην σελίδα «Βασικές ρυθμίσεις και εργαλεία απορρήτου». Θα χρειαστεί να αλλάξετε το ποιος μπορεί να βλέπει τις μελλοντικές δημοσιεύσεις σας στην επιλογή «Μόνο εγώ».

3. Στη συνέχεια πρέπει να τροποποιήσετε την ρύθμιση «Θέλετε να περιορίσετε το κοινό των δημοσιεύσεων που έχετε κοινοποιήσει σε φίλους φίλων ή δημόσια;» Επιλέξτε το «Περιορισμός του κοινού για παλιές δημοσιεύσεις». Οι παλαιές σας δημοσιεύσεις δεν θα είναι πια διαθέσιμες δημόσια, αλλά μόνο για τους φίλους σας.

4. Έπειτα, επιλέξτε το «Ποιοι μπορούν να σας στέλνουν αιτήματα φιλίας;» από το «Όλοι» στο «Φίλοι φίλων».

5. Για να περιορίσετε το ποιος μπορεί να επικοινωνεί με εσάς μέσω του inbox, επιλέξτε το «Αυστηρό φιλτράρισμα».

6. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε το κοινό που μπορεί να σας βρει μέσω του email που έχετε δηλώσει στο Facebook.

7. Το ίδιο και με το τηλέφωνο που έχετε δηλώσει.

8. Το επόμενο βήμα είναι σημαντικό. Για να εμποδίσετε τις μηχανές αναζήτησης να εμφανίζουν μια προεπισκόπηση του δημόσιου χρονολογίου σας, σιγουρευτείτε πως η σχετική επιλογή δεν είναι τσεκαρισμένη.

9. Έπειτα, επιλέξτε από την αριστερή στήλη την καρτέλα «Χρονολόγιο και Ετικέτες». Στη δεξιά στήλη, αλλάξτε το κοινό σε όλες τις ρυθμίσεις σε «Μόνο εγώ».

10. Έπειτα, πρέπει να δώσετε την δυνατότητα στον εαυτό σας να αναθεωρεί τις ετικέτες που προσθέτονται στις σδημοσιεύσεις σας. Στις ρυθμίσεις «Θέλετε να αναθεωρείτε τις δημοσιεύσεις στις οποίες σας προσθέτουν με ετικέτα οι φίλοι σας, πριν εμφανιστούν στο Χρονολόγιό σας;» και «Θέλετε να αναθεωρείτε τις ετικέτες που προσθέτουν οι άλλοι στις δημοσιεύσεις σας, πριν εμφανιστούν στο Facebook;» επιλέξτε «Ενεργοποιημένη». Αντίθετα, στη ρύθμιση «Ποιοι βλέπουν προτεινόμενες ετικέτες όταν ανεβαίνουν φωτογραφίες με άτομα που σας μοιάζουν;» επιλέξτε «Κανένας».

11. To Facebook μπορεί επίσης να επιτρέψει στα άτομα που σας ακολουθούν, μαζί με τους φίλους σας, να δουν τις δημόσιες δημοσιεύσεις σας. Για να αποκλείσετε τους ακολούθους, επιλέξτε στην ρύθμιση «Ποιος μπορεί να με ακολουθήσει;» την επιλογή «Φίλοι».

12. Στην καρτέλα «Διαφημίσεις» από το αριστερό μενού, μπορείτε να επιλέξετε αν το όνομα ή η δραστηριότητά σας θα σχετίζεται με κάποια διαφήμιση. Από τη ρύθμιση για τους άλλους  ιστότοπους επιλέξτε «Κανένας» και αποθηκεύστε την αλλαγή. Κάντε το ίδιο με τη ρύθμιση για τις «Διαφημίσεις και Φίλοι».

13. Στη καρτέλα για τις Εφαρμογές αλλάξτε την επιλογή στη ρύθμιση «Εφαρμογές, Ιστότοποι και Πρόσθετα» σε «Απενεργοποιημένο». Αυτόματα, θα ενημερωθεί και η ρύθμιση για τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι άλλου. Έτσι οι φίλοι σας δεν θα μπορούν να δουν πληροφορίες για εσάς να χρησιμοποιείτε την ίδια εφαρμογή.

14. Τέλος, μπορείτε να τροποποιήσετε το ποιος βλέπει τις δημοσιεύσεις σας από παλαιότερες εφαρμογές, σε παλιότερα τηλέφωνα. Στη ρύθμιση «Παλιές εκδόσεις του Facebook για κινητά», επιλέξτε από τη λίστα το «Μόνο εγώ».