Πώς να τυπώσετε φωτογραφίες απευθείας από το smartphone σας

Πώς να τυπώσετε φωτογραφίες απευθείας από το smartphone σας

Από την κάρτα μνήμης ως το χαρτί ο δρόμος είναι πολύ ευκολότερος από όσο νομίζετε.

Έχετε τραβήξει την τέλεια φωτογραφία. Τόσο τέλεια που θέλετε να την κάνετε κορνίζα. Αλλά την τραβήξατε με το κινητό σας και δεν έχετε ιδέα πώς να την «περάσετε» σε υπολογιστή ή εκτυπωτή. Όχι, δεν θα σας πούμε να πάρετε καλώδια.

Μέσω Dropbox

Αν έχετε Android κινητό ή iPhone εγκαταστήστε το Dropbox και ενεργοποιήστε την επιλογή Camera Upload. Κάθε φωτογραφία που τραβάτε θα ανεβαίνει αυτόματα στο «σύννεφο» (μέσω Wi-Fi) και θα είναι διαθέσιμη να την τυπώσετε μέσω του υπολογιστή σας όπως έχετε συνηθίσει. Τόσο απλά.

Μέσω Google Cloud Print

Οι περισσότεροι καινούργιοι εκτυπωτές συνεργάζονται με την υπηρεσία της Google για remote εκτύπωση. Το Android τηλέφωνό σας την έχει ήδη εγκατεστημένη. Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε και πατήστε Share. Μία από τις επιλογές (μαζί με εκείνες για το share στο Facebook κ.λπ.) είναι και το Cloud Print. Οπουδήποτε και αν είστε η εικόνα θα σταλεί μέσω Internet στον λογαριασμό σας στο Google Drive και από εκεί απευθείας στον συνδεδεμένο σας εκτυπωτή.

Σε ειδικό φορητό εκτυπωτή

Εκτυπωτές όπως ο Fuji instax SHARE SP-1 τυπώνουν επί τόπου τις εικόνες σας μέσω της σχετικής εφαρμογής.

Στα καταστήματα ηλεκτρονικών

Η κλασική εδώ και χρόνια λύση όπου στο σχετικό kiosk «περνάτε» τις εικόνες μέσω bluetooth, επιλέγετε μέγεθος και χαρτί και οι φωτογραφίες τυπώνονται στο λεπτό.