Πώς θα αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας

Πώς θα αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας

Ακόμη κι αν δεν γνωρίζετε ποια είναι αυτή.

Όλοι επιθυμούν να βρουν τη δουλειά των ονείρων τους. Αυτή που θα τους κάνει να σηκωθούν με όρεξη από το κρεβάτι το πρωί και να περπατήσουν με ευχαρίστηση έως το γραφείο.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε, για να την κατακτήσετε ακόμη κι αν δεν την έχετε βρει;  Ό,τι κι αν επιλέξετε πάντως, ανεξάρτητα από το πόσο ασήμαντο μπορεί να φαίνεται, αν το κάνετε άριστα, θα το καταλάβετε.

Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε από το πλήθος και να προχωρήσετε, ανεξάρτητα από το τί κάνετε την παρούσα στιγμή, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

-Προσπαθήστε να είστε οι καλύτεροι

Επειδή είναι τόσο ασυνήθιστο να βλέπεις κάποιον που πραγματικά υπερέχει στην δουλειά του, βάλτε τα δυνατά σας, ό,τι κι αν κάνετε και γίνετε οι καλύτεροι στο είδος σας. Κάποιος ανώτερος θα βρεθεί να σκεφτεί ότι ίσως σας αξίζει μία καλύτερη θέση.

-Γνωρίστε τις ευθύνες σας

Προσπαθήστε να είστε συνεπείς στην ώρα σας και κάντε τη δουλειά σας σωστά. Απλό δεν είναι; Κι όμως έτσι θα καταφέρετε να είστε μπροστά από το 90% των άλλων ανθρώπων. Επίσης, πάρτε στα σοβαρά τη δουλειά σας και  βεβαιωθείτε ότι η εργασία σας ολοκληρώθηκε σωστά και εγκαίρως. Είναι εκπληκτικό το πόσο καλή εντύπωση μπορείτε να αφήσετε στον εργοδότη σας απλά και μόνο κάνοντας σωστά αυτό που πρέπει.

-Κάντε περισσότερα από αυτά που σας ζητούν

Κάντε μία βόλτα στο χώρο εργασίας σας και παρατηρήστε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που ίσως μπορέσετε να λύσετε. Κάντε περισσότερα – είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γίνετε απαραίτητοι.

Πείτε «ναι» σε πράγματα που κανείς άλλος δεν θέλει να κάνει

Αμέτρητοι άνθρωποι «ανέβηκαν» στην εταιρική σκάλα και βρήκαν τις δουλειές των ονείρων τους με αυτόν τον τρόπο – με τους πελάτες που κανένας δεν θέλησε να ασχοληθεί, με βρώμικες δουλειές, δουλεύοντας στις διακοπές όταν όλοι οι άλλοι δεν «είχαν χρόνο». Μπορεί να είναι δυσάρεστο ή ακόμα και δύσκολο, αλλά μπορεί να εδραιώσει την εικόνα σας ως έναν άριστο εργαζόμενο που μπορεί να επιτύχει το αδύνατο και να εργαστεί με τους ανίκητους.