Πώς θα γίνει η Μεσόγειος ο απόλυτος επενδυτικός προορισμός

Πώς θα γίνει η Μεσόγειος ο απόλυτος επενδυτικός προορισμός

Το συνέδριο «The Next Society» θέλει να κινητοποιήσει όλους τους επιχειρηματίες.

Tο ευρω-μεσογειακό Συνέδριο Καινοτομίας και τη γενική συνέλευση του ANIMA φιλοξενεί στην Αθήνα ο Οργανισμός Enterprise Greece.

Το AΝΙΜΑ, είναι ένα Ευρω-μεσογειακό Δίκτυο, που στοχεύει στην προβολή της Μεσογείου ως επενδυτικό προορισμό και στο οποίο ο Enterprise Greece κατέχει τη θέση του αντιπριέδρου από τις αρχές του 2016.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το ΑΝΙΜΑ Investment Network συνδιοργανώνουν με την υποστήριξη του EU4Innovation Συνέδριο καινοτομίας με θέμα «The Next Society» στην Αθήνα, αύριο, 16 Μαΐου 2017.

Επιπρόσθετα, το ΕU4Innovation είναι η νέα πρωτοβουλία της ΕΕ σε θέματα προώθησης της καινοτομίας που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας». Θα θέλαμε, επίσης, να επισημάνουμε ότι το συνέδριο αποτελεί την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας the next.society, η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος EU4Innovation.

Στόχος του συνεδρίου είναι η κινητοποίηση επιχειρηματιών, η προβολή καινοτόμων πρακτικών και οικοσυστημάτων και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα κυρίως αειφόρου ανάπτυξης της Μεσογείου. Τριάντα κλαδικοί θεσμικοί φορείς, εταιρείες και επιχειρηματίες από δεκαπέντε χώρες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του χώρου της καινοτομίας, να συζητήσουν για μέτρα ενίσχυσής της, να διερευνήσουν τυχόν συνεργασίες, να εμπνευστούν από δράσεις άλλων και να διευρύνουν το δίκτυό τους τόσο στον Μεσογειακό όσο και στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στάικος δήλωσε: «Η Ελλάδα διατηρεί διαχρονικά σημαντικούς και άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με όλες τις γειτονικές χώρες της Μεσογείου. Στην παρούσα δε συγκυρία που η περιοχή αντιμετωπίζει πολλές και σημαντικές προκλήσεις, όπως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, η επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης, η δημιουργία θέσεων εργασίας με στόχο και την παραμονή των νέων ανθρώπων στις πατρίδες τους, ο Οργανισμός αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το ΑΝΙΜΑ, όπως το συνέδριο Καινοτομίας, ώστε να αναδείξει τη δυναμική της περιοχής και να την καταστήσει προορισμό κατάλληλο για επιχειρείν. Κοινός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα προωθεί τις συνέργειες για επωφελείς συνεργασίες».