Πώς θα γλυτώσετε χρήματα από τον λογαριασμό του κινητού σας

Πώς θα γλυτώσετε χρήματα από τον λογαριασμό του κινητού σας
The new Apple iPhone 6S and 6S Plus are displayed during an Apple media event in San Francisco, California, September 9, 2015. REUTERS/Beck Diefenbach - RTSE3H

Οι χρήστες iPhone μπορούν να γλυτώσουν πολλά λεφτά από τον λογαριασμό του κινητού τους.

Το λειτουργικό σύστημα iOS 9 έκανε το ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα, βελτιώνοντας μερικά πράγματα, όπως ο μητρικός συλλέκτης ειδήσεων και η μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία. Αυτό που ίσως να μην έχετε παρατηρήσει είναι η προσθήκη μίας νέας προεπιλεγμένης ρύθμισης στο iPhone σας, το «Wi-Fi Assist», το οποίο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον λογαριασμό του κινητού σας.

Η ιδέα πίσω από αυτό το νέο στοιχείο είχε καλές προθέσεις και ήταν η ενίσχυση της ταχύτητας του smartphone. Δυστυχώς όμως, η ρύθμιση πραγματοποιήθηκε σε βάρος της χρήσης δεδομένων. Αν αφήσετε το «Wi-Fi Assist» ενεργοποιημένο, το iPhone χρησιμοποιεί αυτόματα τα δεδομένα της κινητής σας τηλεφωνίας, όταν διαπιστώνει ότι το σήμα του Wi-Fi είναι αδύναμο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερες συνδέσεις δικτύου για το τηλέφωνό σας, αλλά θα φαίνεται πως τα δεδομένα παραχωρήθηκαν από το κινητό σας. Αν δεν έχετε ένα πρόγραμμα απεριόριστων δεδομένων, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στον επόμενο λογαριασμό του τηλεφώνου σας, καθώς θα έχετε σημαντικές επιπλέον χρεώσεις.

Για να αποφύγετε πιθανές επιπλέον χρεώσεις, απλά απενεργοποιήστε τη ρύθμιση. Ανοίξτε τις «Ρυθμίσεις» στην αρχική οθόνη σας, επιλέξτε την επιλογή cellular και μετακινηθείτε προς το κάτω μέρος της λίστας. Εκεί θα δείτε την επιλογή «Wi-Fi Assist» και μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.