Ποτέ ξανά έπιπλα υπόσχεται αυτή η startup

Ποτέ ξανά έπιπλα υπόσχεται αυτή η startup

Μια εταιρεία που νοικιάζει έπιπλα υψηλού επιπέδου για όλες τις ανάγκες σε απίστευτα χαμηλές τιμές.

Για κάποιους η αγορά επίπλων είναι μια μεγάλη επένδυση, για κάποιος μια ανούσια σπατάλη. Όπως στην περίπτωση εκείνων των ανθρώπων που οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις δε τους επιτρέπουν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια περιοχή και χρειάζεται να μετακομίζουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

Η επίπλωση ενός διαμερίσματος είναι πρόβλημα για όσους δεν έχουν μια μόνιμη κατοικία, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις όπου η ενοικίαση επιπλωμένου ακινήτου δεν είναι επιλογή.

Το πρόβλημα αυτό ήρθε να λύσει η Furlenco. Η εταιρεία με έδρα την Ινδία έχει ήδη ένα πελατολόγιο που ξεπερνά τα 6.000 άτομα στις μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας (Μπανγκαλόρ, Μουμπάι και Πουνέ).

Η εταιρεία εγγυάται πως μέσα σε λίγη ώρα απ’ τη στιγμή που ο καινούργιος ένοικος μπει στη νέα του κατοικία θα έχει ένα επιπλωμένο σπίτι, από ψυγείο μέχρι κρεβάτι και σεντόνια, πληρώνοντας μερικά δολάρια το χρόνο. Η εταιρεία διαφοροποιείται από άλλες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, κυρίως επειδή επικεντρώνεται στην αγορά της ενοικίασης ακινήτων.

Η εταιρεία σχεδιάζει και κατασκευάζει τα δικά της έπιπλα και έχει ως στόχο να εντοπίσει όλους τους νέους επαγγελματίες που δε θέλουν να ξοδέψουν χρήματα για την επίπλωση του σπιτιού, καθώς σύντομα θα μετακομίσουν σε κάποια άλλη περιοχή, όπως εξηγεί η ιδρύτρια της εταιρείας Ajith Mohan Karimpana.

Η Furlenco κατάφερε να «σηκώσει» 6 εκατομμύρια δολάρια το 2015 και προσφέρει στους χρήστες μια ποικιλία από πακέτα ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Για παράδειγμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το πακέτο που περιλαμβάνει ένα διπλό κρεβάτι με όλα τα λευκά είδη, ένα γραφείο, ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, μια καρέκλα, ένα κομοδίνο και ένα καλάθι άπλυτων από ζαχαροκάλαμο στη τιμή των 33 δολαρίων το μήνα. Εναλλακτικά μπορούν να διαλέξουν απ’ τα εξατομικευμένα πακέτα για εκείνους που θέλουν ειδικά σχεδιασμένους χώρους για να διαβάζουν ή να βλέπουν τηλεόραση και πολλά άλλα.

Το «πακέτο ψυχαγωγίας», για παράδειγμα, δίνει την επιλογή ενός τριθέσιου καναπέ, ενός τραπεζιού για το σαλόνι, μιας τηλεόρασης LED 39 ιντσών, ενός μίνι ψυγείου χωρητικότητας 80 λίτρων και άλλων διακοσμητικών στην τιμή των 37 δολαρίων τον μήνα.

Η Furlenco σχεδιάζει και κατασκευάζει τα δικά της έπιπλα με υψηλής ποιότητας ξύλο για να διασφαλίσει ότι οι ένοικοι δε θα «δεθούν» με τα αντικείμενα και έτσι η μετακόμιση θα είναι πιο εύκολη και ανώδυνη.

Τέλος, η εταιρεία εγγυάται να αναλάβει εκείνη τα έξοδα της μετακόμισης αν κάποιος χρήστης μετακομίσει σε κάποια απ’ τις άλλες περιοχές που δραστηριοποιείται. Όσο για τα επόμενα σχέδια, όπως ήταν αναμενόμενο η Ajith Mohan Karimpana θέλει να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις εντός Ινδίας και γιατί όχι και εκτός.

Διαβάστε ακόμη:

Σε ποια χώρα βρίσκονται οι πιο σημαντικές εταιρείες του μέλλοντος;