Πώς θα καρποφορήσει το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Πώς θα καρποφορήσει το κινεζικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ενημέρωση του υφυπουργού Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλα στους επιχειρηματικούς φορείς για το ενδιαφέρον κινέζικων κολοσσών να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τη συμβολή όλων ώστε το ενδιαφέρον των κινέζικων κολοσσών να καταλήξει σε παραγωγικές επενδύσεις σε όλη την Ελλάδα την τριετία 2017-2020 σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα.

Ο υφυπουργός έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών για την ενημέρωση των παραγωγικών φορέων για το στρατηγικό πρόγραμμα της κινεζικής κυβέρνησης για την επόμενη ‬ ‭ δεκαετία «One ‬belt, ‬One‭ ‬Road»‭ που αναμένεται να δημιουργήσει εμπορικές συναλλαγές που θα υπερβαίνουν τα 2 τρις δολάρια. Ο «δρόμος του μεταξιού» περιλαμβάνει συμβάσεις με 30 χώρες και η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

Ο κ. Κορκίδης μετά τη συνάντηση ‬ ‭ ‬με‭ ‬ ‭ ‬τον κ. Πιτσιόρλα δήλωσε: «…Όλοι οι παραγωγικοί φορείς και τα Ελληνικά επιμελητήρια οφείλουμε να συντονιστούμε με το Enterprise Greece και να συνεργαστούμε με το Silk Road Chamber of International Commerce (SRCIC), το οποίο έχει συσταθεί για την προώθηση των συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων που ‭ ‬μετέχουν ‭ ‬στη ‭ ‬στρατηγική ‭ ‬Β&R.‭ ‬ Οι‭ ‬ τομείς‭ ‬ των‭ ‬ μεταφορών, ‬της ενέργειας ‭ ‬και ‭ ‬των τηλεπικοινωνιών είναι στην πρώτη γραμμή της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας, ενώ ακολουθούν το εμπόριο,‭ ‬ ‬ο‭ ‬ ‬τουρισμός,‭ ‬ ‬οι‭ ‬υπηρεσίες ‬υγείας,‭ ‬ ‭ ‬οι‭ ‬κατασκευές,‭ ‬‬το‭ ‬ ‬real‭‬ ‭ ‬estate,‭ ‬ ‭τα‭‬ ‭ ‬τρόφιμα,‭ ‬τα μεταλλεύματα‭ ‬και‭ ‬οι‭ ‬χρηματοπιστωτικές‭ ‬υπηρεσίες.‭ ‬Η ‬Ελλάδα ‬μπορεί ‬τα ‬επόμενα‭ ‬χρόνια, υλοποιώντας το συγκεκριμένο Action Plan, να αποκομίσει προστιθέμενη αξία και να αναδειχθεί σε‭ ‬στρατηγικό ‬σύμμαχο ‬της ‬Κίνας, ‬ως ‬χώρα‭ ‬κρίκος ‬σε ‬βασικούς ‬τομείς ‬της ‬ΕΕ”.