Πώς θα σας φαινόταν εάν επιλέγατε εσείς την πλοκή των σειρών του Netflix;

Πώς θα σας φαινόταν εάν επιλέγατε εσείς την πλοκή των σειρών του Netflix;

Η υπηρεσία σχεδιάζει ένα διαδραστικό πλάνο που θα βάλει τους θεατές σε πιο ενεργό ρόλο.

Το Netflix ίσως γίνει σύντομα πολύ πιο διαδραστικό. Η υπηρεσία streaming σχεδιάζει να παρέχει ειδικά τηλεοπτικά επεισόδια και ταινίες που δίνουν στους θεατές τη δυνατότητα να επιλέγουν την πλοκή της ιστορίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, χρησιμοποιώντας ως πηγές ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τα σχέδια της εταιρείας.

Ενώ, λοιπόν, παρακολουθεί κανείς ένα πρόγραμμα, θα είναι σε θέση να επιλέξει μεταξύ δύο εναλλακτικών για το τι θα πρέπει να κάνει ο ήρωας. Ξανά και ξανά. Ουσιαστικά δηλαδή, οι θεατές θα καταλήγουν να δημιουργούν την δική τους ιστορία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, το Netflix σχεδιάζει να λανσάρει την «χειροποίητη» πλοκή φέτος με ένα επεισόδιο στην πέμπτη σεζόν της σειράς Black Mirror. Δεν είναι ακόμα γνωστό ποιες άλλες σειρές θα αποκτήσουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Το να δημιουργηθεί μια σειρά που θα επιτρέπει στους θεατές να επιλέξουν την πορεία της πλοκής μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, καθώς οι σεναριογράφοι θα πρέπει να γράφουν περισσότερο διάλογο για την κάθε διακλάδωση της ιστορίας και να σχεδιάσουν την πορεία του κάθε χαρακτήρα ανάλογα με το ποια απόφαση παίρνει ο θεατής. Ακόμα, θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το κόστος παραγωγής των σειρών.

Παρ’ όλα αυτά, η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει μια σημαντική διαφοροποίηση στην εμπειρία της ψυχαγωγίας σε σχέση με τα άλλα προγράμματα του Netflix ή ακόμα και σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Θα μπορούσε, μάλιστα, να αποδειχτεί ως ο νέος τρόπος με τον οποίο το Netflix θα ξεχωρίσει, σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός αυξάνεται, ειδικά με εταιρείες όπως η Amazon, η Apple και η Disney.

Από την πλευρά του, το Netflix δεν σχολίασε το δημοσίευμα του Bloomberg.