Τρεις λόγοι που μπορεί να βοηθήσει την Uber o νέος CEO της

Τρεις λόγοι που μπορεί να βοηθήσει την Uber o νέος CEO της

Και ο μισθός του μπορεί να φτάνει και τα 200 εκατ. δολάρια!

Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν εχθές τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το διοικητικό συμβούλιο της Uber φέρεται να έχει καταλήξει στον Dara Khosrowshahi για τη θέση του νέου CEO της εταιρείας.

Κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για τους μπελάδες της Uber.

Βεβαίως, μένει ο Khosrowshahi να διαπραγματευτεί και να αποδεχθεί μια πρόταση συνεργασίας για να βρεθεί και επίσημα στο τιμόνι της εταιρείας.

Ιδού μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του υποψήφιου ηγέτη της Uber:

1. Μπορεί να κρατήσει μυστικά. Το όνομά του δεν εμφανίστηκε σε καμία από τις λίστες των πιθανών υποψηφίων που κυκλοφόρησαν. Ο ίδιος φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να ενώσει όλη την εταιρεία γύρω από την υποψηφιότητά του, ενώ εμφανίζεται και ως η δημοφιλέστερη επιλογή μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

2. Ο Khosrowshahi είναι πρώην τραπεζίτης (Allen & Co.), βρίσκεται σε ώριμη ηλικία (48 ετών), και συμμερίζεται την προσέγγιση του τιτάνα των μέσων ενημέρωσης Barry Diller, σύμφωνα με την οποία είναι σημαντικό μια εταιρεία να βγάζει χρήματα. Για την ακρίβεια, ο Khosrowshahi δούλεψε για χρόνια για τον Diller, ο οποίος ελέγχει την Expedia. Επίσης, ο Khosrowshahi είναι κομμάτι του παλαιού κόσμου του διαδικτύου, στο Σηάτλ, και δεν προέρχεται από τη Silicon Valley. Με άλλα λόγια, γνωρίζει τα μυστικά του ψηφιακού κλάδου αλλά δεν είναι μέρος της περιοριστικής νοοτροπίας της Silicon Valley που καθιστά δύσκολη την επικοινωνία των ανθρώπων της με τους …κανονικούς ανθρώπους.

3. Έχει καλές διασυνδέσεις. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των The New York Times και της Fanatics, της εταιρείας λιανικής πώλησης ειδών αθλητικής ένδυσης που προσέλκυσε πρόσφατα μια επένδυση από τον Masayoshi Son της SoftBank. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η SoftBank θέλει να επενδύσει κι αυτή στην Uber. Σε κάθε περίπτωση, ο νέος CEO της Uber έχει το …τηλέφωνο του Son.

Για όλα τα παραπάνω και για όσα θα φέρει στην εταιρεία, φήμες θέλουν να αμείβεται με περισσότερα από 200 εκατ. δολάρια!