Πώς θα βρείτε εργασία αυτό το φθινόπωρο

Πώς θα βρείτε εργασία αυτό το φθινόπωρο
Unemployment Workers. Unemployed office workers holding cardboard signs job hunting

Αυτή είναι η στιγμή για να …τα δώσετε όλα.

Καθώς οι διευθυντές προσλήψεων έχουν πλέον επιστρέψει από τις διακοπές τους, είναι πλέον ώρα να εντείνετε τις προσπάθειές σας για να βρείτε δουλειά.

Ιδού έξι πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν:

1. Αντιμετωπίστε κάθε μέρα σαν μια ευκαιρία για μια νέα αρχή

Αν κοιτάτε συνεχώς πίσω με ένα αίσθημα ενοχής επειδή μπορεί να μην κάνατε τα πάντα για να προωθήσετε την καριέρα σας, είναι καιρός να χαλαρώσετε. Κάθε μέρα περιέχει και νέες ευκαιρίες. Δείξτε αποφασιστικότητα και μεγιστοποιήστε την προσπάθειά σας, ξεκινώντας από σήμερα.

2. Ζητήστε την υποστήριξη της οικογένειάς σας

Καλό θα ήταν να συζητήσετε με την οικογένειά σας τις ανάγκες χρόνου που έχετε και που προκύπτουν από την εστίασή σας στην εύρεση δουλειάς. Εξηγήστε τους ότι θα πρέπει να αφιερώσετε ένα μέρος από τον χρόνο σας γι’ αυτή τη δραστηριότητα. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούν να σας βοηθήσουν είναι με το να μην σας ζητάνε να κάνετε εσείς τις δουλειές του σπιτιού.

3. Επεξεργαστείτε εκ νέου το βιογραφικό σας

Δείτε με μια φρέσκια ματιά το βιογραφικό σας σημείωμα. Είναι ίσως καιρός να το βελτιώσετε, ιδιαίτερα αν δεν λέτε με σαφήνεια τι σας ζητήθηκε στις προηγούμενες δουλειές σας και τι αποτελέσματα πετύχατε. Το βιογραφικό σας είναι μια απλή λίστα όλων όσων κάνατε• είναι ένα εργαλείο προώθησής σας που δείχνει την αξία που θα προσφέρετε στον επόμενο εργοδότη σας.

4. Κάντε νέες επαφές και επεκτείνετε το δίκτυό σας

Μια καλή ιδέα είναι να γίνετε μέλος σε οργανώσεις και συλλογικότητες όπως ο σύλλογος αποφοίτων του σχολείου ή του κολεγίου σας, η επαγγελματική σας ένωση, κάποιο σωματείο, κ.ο.κ. Επίσης, δώστε το παρών σε ομιλίες, συναντήσεις, σεμινάρια, ευκαιρίες δια βίου μάθησης, και άλλα τέτοια events. Εννοείται ότι αφού γνωρίσετε κάποιον, θα πρέπει να κρατήσετε επαφή μαζί του με κάποιο τρόπο, π.χ. μέσω των κοινωνικών μέσων.

5. Μην βιάζεστε

Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να κάνετε αίτηση σε δεκάδες διαθέσιμες θέσεις εργασίας μέσα σε ένα μόνο απόγευμα. Όμως, οι πιθανότητες επιτυχίας σας με αυτόν τον τρόπο είναι περιορισμένες. Αντίθετα, είναι καλύτερο να ξοδέψετε χρόνο μελετώντας τις εταιρείες για τις οποίες ενδιαφέρεστε. Γράψτε cover letters που δείχνουν γιατί και πώς θα ικανοποιήσετε τις ανάγκες τους, και στη συνέχεια βρείτε τον τρόπο να δικτυωθείτε καταλλήλως ώστε να βρείτε πρόσβαση σ’ αυτές.

6. Φροντίστε τη διαδικτυακή σας παρουσία

Γράψτε ένα ιστολόγιο, και συμπεριλάβετε σε αυτό συνδέσμους σε επαγγελματικά άρθρα που θεωρείτε ενδιαφέροντα. Εμπλακείτε σε διαλόγους εντός ομάδων στο LinkedIn για να απαντήσετε ή να θέσετε έξυπνες ερωτήσεις. Και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε – στο Facebook ή αλλού – που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στο να σχηματίσει αρνητική εικόνα για σας.