Πώς το Twitter «ανέστησε» μια χρεοκοπημένη εταιρεία

Πώς το Twitter «ανέστησε» μια χρεοκοπημένη εταιρεία

Μια παρανόηση ήταν αρκετή ώστε η μετοχή της πτωχευμένης Tweeter να ανέβει 1.400% σε μια μέρα! 

H διαδικασία για την είσοδο του Twitter στο Χρηματιστήριο συνεχίζεται με την εταιρεία να επιλέγει όπως έγινε γνωστό το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) για την αρχική δημόσια προσφορά κοινών μετοχών, κλείνοντας την πόρτα στο ανταγωνιστικό χρηματιστήριο Nasdaq.

Η μετοχή θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο «TWTR», ενώ η IPO αναμένεται να λάβει χώρα τους επόμενους μήνες με την αποτίμηση να εκτιμάται στα 20-30 δολάρια ανά μετοχή.

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι επενδυτές βιάστηκαν να βάλουν τα χρήματα τους και μπέρδεψαν τις μετοχές της χρεοκοπημένης εταιρείας λιανεμπορίου Tweeter με το κοινωνικό δίκτυο. Έτσι η μετοχή της Tweeter Home Entertainment έφτασε να σημειώνει άνοδο 1400% σε μια μέρα! Η παρανόηση προήλθε από το σύμβολο της πτωχευμένης από το 2008 εταιρείας, το TWTRQ, που ήταν το αρχικό σύμβολο της Tweeter με το γράμμα Q να δηλώνει ακριβώς την κατάσταση πτώχευσης.

Ποιος θα πλουτίσει από το Twitter;

Όμως οι επενδυτές δεν διέκριναν τη διαφορά και θεώρησαν πως το TWTRQ παραπέμπει στο Twitter, με αποτέλεσμα να αγοράζουν μαζικά μετοχές της Tweeter με τον όγκο συναλλαγών να αγγίζει τα 14,4 εκατ. ευρώ μετοχών σε μια ημέρα. Μετά τις εκ παραδρομής συναλλαγές η αρμόδια αρχή στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να διακόψει την διαπραγματευτή της μετοχής της Tweeter. Παρ’ όλα αυτά οι αγοραπωλησίες που είχαν προλάβει να γίνουν δεν ακυρώθηκαν με αποτέλεσμα να καταγράψουν σημαντικά κέρδη όσοι πρόλαβαν να πουλήσουν τις μετοχές του στο pick της τιμής. Υπενθυμίζεται πως ακόμα και αν μια επιχείρηση πτωχεύσει και δεν έχει δραστηριότητες, είναι δυνατόν η μετοχή της να τελεί υπό διαπραγμάτευση σύμφωνα με όσα ορίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Την Τρίτη πάντως η μετοχή επανήλθε σε πιο φυσιολογικά επίπεδα χάνοντας το 73% της αξίας της.

Όσο για τις πραγματικές μετοχές της Twitter, αυτές θα είναι διαθέσιμες στο κοινό προς το τέλος Νοεμβρίου…

Διαβάστε ακόμη: Σύντομα περισσότερες διαφημίσεις στο Twitter