Πόσα iPhone θα πουλήσει η Apple στο δεύτερο τρίμηνο;

Πόσα iPhone θα πουλήσει η Apple στο δεύτερο τρίμηνο;

Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, αλλά υποχώρηση σε σχέση με τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου. 

Αν και το Apple Watch κυριαρχεί στις συζητήσεις που αφορούν την Apple το τελευταίο διάστημα, το iPhone συνεχίζει να αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων για την εταιρεία. Και με τα επίσημα αποτελέσματα για τις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου του 2015 να αναμένεται να ανακοινωθούν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, οι αναλυτές σπεύδουν να δώσουν τις δικές τους επιτιμήσεις.

Το προηγούμενο τρίμηνο η Apple οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τις πωλήσεις των διάσημων smartphones της εταιρείας κυμάνθηκαν μεταξύ των 61 και των 71 εκατομμυρίων κομματιών. Αλλά η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Apple κατάφερε στο πρώτο τρίμηνο του 2015 να πουλήσει πάνω 74,5 εκατομμύρια κομμάτια.

Για το δεύτερο τρίμηνο οι εκτιμήσεις των 27 αναλυτών (18 επαγγελματιών και 9 ανεξάρτητων) είναι χαμηλότερες.

Η μικρότερη εκτίμηση έρχεται από τον Walter Piecyk  της BTIG, που εκτιμά πως οι πωλήσεις θα κυμανθούν στα 50 εκατομμύρια κομμάτια. Αντίθετα η μεγαλύτερη εκτίμηση έρχεται από τον ανεξάρτητο αναλυτή Faizai Kara του Braeburn Group, ο οποίος τοποθετείται τις πωλήσεις στα 64 εκατομμύρια. O μέσος όρος των εκτιμήσεων θεωρεί πως οι πωλήσεις των iPhones θα κινηθούν στα 56,81 εκατομμύρια, υψηλότερα κατά 13,09 εκατομμύρια από τις πωλήσεις του δευτέρου τριμήνου του 2014.

Μένει να δούμε αν η Apple καταφέρει να εκπλήξει ξανά τους αναλυτές ή αν κάποιος από τους τελευταίους καταφέρει να βρεθεί πιο κοντά στο αληθινό αποτέλεσμα.