Πόσα λεφτά πόνταραν υπέρ του Τραμπ και ποιοι «πήγαν ταμείο»

Πόσα λεφτά πόνταραν υπέρ του Τραμπ και ποιοι «πήγαν ταμείο»
epa05623796 US President-elect Donald Trump (R) and Vice President-elect Mike Pence (L) skaes hands as he delivers a speech on stage at his 2016 US presidential Election Night event as votes continue to be counted at the New York Hilton Midtown in New York, New York, USA, 08 November 2016. US businessman Republican Donald Trump has won the US presidential election. Americans voted on Election Day to choose the 45th President of the United States of America to serve from 2017 through 2020. EPA/SHAWN THEW

Τα στοιχήματα για τις αμερικανικές εκλογές και τα ποσά που ξοδεύτηκαν στις μεγάλες βρετανικές εταιρείες στοιχημάτων.

Ένας Βρετανός επιχειρηματίας που ποτέ του δεν είχε στοιχηματίσει πριν εμφανιστεί στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, κέρδισε συνολικά 124.000 δολάρια στοιχηματίζοντας στην επικράτηση του Τραμπ και στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και στις εθνικές.

Το όνομά του είναι Τζον Μάπιν, και ο ίδιος δήλωσε στο CNN Money ότι πίστευε από την αρχή, πριν έναν χρόνο, ότι ο Τραμπ θα είναι ο τελικός νικητής των αμερικανικών εκλογών.

Από τον Ιούνιο του 2015 ο Μάπιν στοιχημάτισε συνολικά 30 φορές υπέρ του Τραμπ, ξοδεύοντας συνολικά 6.000 δολάρια.

Πάντως ο Μάπιν δεν είδε απλώς αυτό που πολλοί δεν πίστευαν, αλλά δήλωνε εξ αρχής οπαδός του Τραμπ. Θεωρεί, μάλιστα, ότι η υποψηφιότητά του ήταν κάτι που χρειαζόταν όλος ο πλανήτης.

Φυσικά ο μεγάλος στοιχηματικός νικητής δεν ήταν ο μόνος που πόνταρε στις αμερικανικές εκλογές. Οι βρετανικές εταιρείες στοιχημάτων δέχτηκαν από τη Βρετανία και την υπόλοιπη Ευρώπη συνολικά στοιχήματα ύψους 284 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία Betfair, η οποία προσφέρει υπηρεσίες έμπειρων πελατών που ποντάρουν ο ένας εναντίον του άλλου, κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο φτάνοντας τα 246 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας μάλιστα το δημοψήφισμα για το Brexit και σχεδόν όλα τα πρόσφατα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αναφέρει τα συνολικά ποσά που καλείται να πληρώσει σε όσους κέρδισαν, όμως σημειώνει ότι ένας συγκεκριμένος παίκτης κατέθεσε μια σειρά από στοιχήματα τα οποία θα του αποδώσουν το ποσό των 2,5 εκατ. δολαρίων.

Η στοιχηματική εταιρεία Ladbrokes υπολογίζει ότι οι παραδοσιακοί bookmakers, εξαιρουμένης της Betfair, αναμένεται να πληρώσουν περίπου 18,6 εκατ. δολάρια σε όσους πόνταραν υπέρ του Τραμπ από τα 30 εκατ. δολάρια που δέχτηκαν συνολικά.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την Τρίτη οι περισσότερες εταιρείες στοιχημάτων έδιναν ποσοστό νίκης 80% στην Κλίντον. Το κακό για εκείνες είναι ότι παρόμοιες ήταν οι προβλέψεις τους και για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ στο πρόσφατο δημοψήφισμα, όμως και τότε έπεσαν έξω.

Μάλιστα, είχε προκαλέσει αίσθηση το γεγονός ότι η στοιχηματική εταιρεία Paddy Power πλήρωσε τον περασμένο μήνα 1 εκατ. δολάρια σε πελάτες της που είχαν στοιχηματίσει υπέρ της Κλίντον, θεωρώντας δεδομένο ότι αυτή θα ήταν η νέα πρόεδρος των ΗΠΑ. Καθώς, όμως, ορισμένοι πόνταραν υπέρ του Τραμπ στην πορεία προς τις αμερικανικές κάλπες, υπολογίζεται ότι θα πληρώσει για κερδισμένα στοιχήματα το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη:

Απίστευτα ποσά: Ποιοι έχασαν και ποιοι κέρδισαν από την εκλογή Τραμπ