Πόσοι Έλληνες χρησιμοποιούν προϊόντα της Apple

Πόσοι Έλληνες χρησιμοποιούν προϊόντα της Apple

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ υπερδιπλάσια ήταν η ανάπτυξη των πωλήσεων το 2017.

Αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ υπερδιπλάσια ήταν η ανάπτυξη των πωλήσεων στα καταστήματα του τεχνολογικού γίγαντα το περασμένο έτος.

Ο επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple την Ελλάδα και την Κύπρο, η iSquare και η θυγατρική του ομίλου Quest, σημείωσε πέρυσι αύξηση των πωλήσεων της κατά 11% σε σύγκριση με το 2016. Η επιτυχία αυτή αυτή προέκυψε κυρίως το τελευταίο πεντάμηνο του έτους και βασίστηκε και σημειώθηκε συγκεκριμένα στα προϊόντα iPhone, Mac & Apple Watch, τα οποία είχαν θετική συνεισφορά στα αποτελέσματα της.

Για το 2018, η εταιρεία εκιμά πως παρά τις δυσκολίες που κυριαρχούν στην οικονομία της Ελλάδας, το iPhone X, Apple Watch 3, και τα νέα iPads θα βοηθήσουν στο θετικό κλείσιμο, παρομοίως και η εμπορική διάθεση του Apple Watch στην Κύπρο, η οποία αναμένεται πως θα ενισχύσει και αυτή τις πωλήσεις στη χώρα.

Ο δρόμος προς την ανάπτυξη

Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στην αναβάθμιση των σημείων πώλησης, στην επέκταση του δικτύου, στη δημιουργία νέων προγραμμάτων Apple Retail σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ θα συνεχιστεί με πιο έντονους ρυθμούς η υλοποίηση του επενδυτικού έργου της Apple και της iSquare Α.Ε., το γνωστό «Apple Retail Programs». Το εν λόγω πρόγραμμα, στοχεύει στην αναβάθμιση των σημαντικότερων σημείων λιανικής στα καταστήματα των συνεργατών της εταιρείας, τόσο σε υποδομές όσο και σε εκπαίδευση και πιστοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εμπειρία πώλησης, καθώς και την αύξηση των πωλήσεων. Ταυτόχρονα η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε νέα, εναλλακτικά σημεία πώλησης, όπως γυμναστήρια ή αθλητικούς χώρους, καταστήματα αθλητικών ειδών, κτλ, για την προώθηση προϊόντων όπως το Apple Watch.