Πόσο καλά θα μπορούσε να τα πάει η Levi’s στην είσοδό της στο Χρηματιστήριο;

Πόσο καλά θα μπορούσε να τα πάει η Levi’s στην είσοδό της στο Χρηματιστήριο;

Η 166χρονη εταιρεία έχει ξαναμπεί στο χρηματιστήριο, αλλά έγινε ιδιωτική πριν από 34 χρόνια.

Η Levi Strauss & Co. αποκάλυψε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για την επικείμενη είσοδό της στο χρηματιστήριο. Σε μια σημερινή της κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Levi Strauss & Co. δήλωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει 36,7 εκατ. μετοχές όταν ξεκινήσει το trading στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αποτιμώντας τες μεταξύ 14 και 16 δολαρίων. Στο υψηλό τέλος αυτής της αποτίμησης, αυτό θα μπορούσε να συγκεντρώσει σχεδόν 587 εκατ. δολάρια.

Δεν έχει τεθεί ακόμα μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας, αλλά θα δραστηριοποιείται υπό το σύμβολο LEVI. Η δημόσια προσφορά θα αναληφθεί από τις: Goldman Sachs, J.P. Morgan, και Morgan Stanley.

Τα νέα σχετικά με την αρχική δημόσια προσφορά της Levi’s βγήκαν στην επιφάνεια τον περασμένο Νοέμβριο, και τον προηγούμενο μήνα τα σχέδια αυτά άρχισαν να πραγματοποιούνται. Η 166χρονη εταιρεία έχει ξαναμπεί στο χρηματιστήριο, αλλά έγινε ιδιωτική πριν 34 χρόνια.

Μόλις πριν λίγα χρόνια, το μέλλον της Levi’s ήταν αμφίβολο. Η εταιρεία ήταν πνιγμένη στα χρέη και προσπαθούσε να επαναπροσδιοριστεί μέσα σε ένα κλάδο με μεγάλο ανταγωνισμό, με το να εξαρτάται ολοένα και λιγότερο από τα καταστήματα.

Όταν ο CEO της, ο Chip Bergh, ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 2011, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν με διψήφια ανάπτυξη της εταιρείας τα τρίμηνα που ακολούθησαν. Ο Bergh έκανε επίσης την εταιρεία πιο καθοδηγούμενη από αξίες, με το να υποστηρίζει θέματα, όπως η πρόληψη της βίας από τα όπλα, την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες και την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής.