Τόσο πλήρωσε ο Έλον Μασκ για το όνομα της Tesla

Τόσο πλήρωσε ο Έλον Μασκ για το όνομα της Tesla
epa06071803 Tesla CEO Elon Musk reacts during a press conference at the Adelaide Oval in Adelaide, South Australia, Australia, 07 July 2017. Tesla will partner with French renewable energy developer Neoen to build the world's biggest Lithium Ion Battery, a 100MW battery that will be built in James Town, the South Australian government announced on the day. EPA/BEN MACMAHON AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο CEO της εταιρείας αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το διάσημο λογότυπο.

Η Tesla κόντεψε να έχει ένα πολύ διαφορετικό όνομα- μέχρι που ο Έλον Μασκ και οι συνιδρυτές της εταιρείας αγόρασαν τα δικαιώματα στο «Tesla» έναντι 75.000 δολαρίων.

Εκείνος και οι άλλοι ιδρυτές της εταιρείας δεν σκέφτηκαν από μόνοι τους το όνομα Tesla, δήλωσε ο CEO της εταιρείας στην Lesley Stahl σε μια συνέντευξη στην εκπομπή «60 Minutes», που θα μεταδοθεί το βράδυ της Κυριακής. Αντ’ αυτού το αγόρασαν έναντι 75.000 δολαρίων από τον Brad Siewert, έναν άνδρα από το Σακραμέντο στον οποίο ανήκαν τα δικαιώματα στην Tesla Motors, η οποία πήρε το όνομά της από τον Νίκολα Τέσλα, τον επιστήμονα και μηχανικό.

Σε μια ανάρτησή του στο Twitter, όπου μοιράστηκε ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την Tesla, ο Μασκ δήλωσε ότι οι ιδρυτές αγόρασαν το όνομα από τον Siewert το 2004. Ο Siewert είχε κατοχυρώσει τα δικαιώματα για το όνομα δέκα χρόνια πριν από το περιστατικό. Ποιο ήταν το εναλλακτικό όνομα για την Tesla; Faraday. Αυτό το όνομα προκύπτει από το νόμο του επιστήμονα Μάικλ Φάραντεϊ  για την επαγωγή.