Πόσο κοστίζει μια πολυτελής βίλα για όποιον θέλει να παρακολουθήσει το Μουντιάλ της Ρωσίας

Πόσο κοστίζει μια πολυτελής βίλα για όποιον θέλει να παρακολουθήσει το Μουντιάλ της Ρωσίας
epa06355175 The logo of the FIFA World Cup 2018 in Russia displayed on a TV screen in the media centre in the State Kremlin Palace in Moscow, Russia, 28 November 2017. The Final Draw for the FIFA World Cup 2018 in Russia will take place in Moscow on 01 December 2017. EPA/SERGEI ILNITSKY

Ο «πυρετός» του Παγκοσμίου Κυπέλλου χτυπά και πολλοί εκμεταλλεύονται τους πλούσιους φίλους του ποδοσφαίρου.

Οι ξένοι αλλά εύποροι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν το Μουντιάλ 2018, άρχισαν ήδη να νοικιάζουν πολυτελείς επαύλεις και βίλες στο γνωστό προάστιο της Μόσχας Ρουμπλιόφκα. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Knight Frank, ήδη τον Απρίλιο έχουν ενοικιασθεί αρκετές πολυτελείς βίλες και επαύλεις με μισθώματα που αρχίζουν από $70.000 και φθάνουν τα $150.000 μηνιαίως.

Οι κατοικίες αυτές έχουν επιφάνεια 2.000 τμ και βρίσκονται μέσα σε εκτάσεις 10 στρεμμάτων.

Όπως λέει ο Όλεγκ Μιχάιλικ, υποδιευθυντής της εταιρείας Knight Frank και αρμόδιος για την διάθεση πολυτελών ακινήτων προς ενοικίαση, οι μισθωτές των κατοικιών αυτών προτίθενται να έρθουν στην Μόσχα μαζί με την οικογένεια τους και υπηρετικό προσωπικό και επιλέγουν αυτού του είδους τις κατοικίες καθώς στον κέντρο της πόλης δεν υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες που να είναι κτισμένες μέσα σε μια μεγάλη έκταση.

Η εταιρεία επισημαίνει στο διαφημιστικό της υλικό ότι κατά κανόνα οι ιδιοκτήτες των κατοικιών αυτών, η αξία των οποίων αρχίζει από τα 30 εκατομμύρια ευρώ, δεν θέλουν να μισθώνουν τα οικήματα τους για σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η τιμή της μίσθωσης θα αυξηθεί κατά 1,5-2 φορές σε σχέση με την μέση τιμή μίσθωσης στο σύντομο αυτό διάστημα που θα διεξαχθεί το Μουντιάλ-2018, κάποιοι ιδιοκτήτες δέχθηκαν να νοικιάσουν τις επαύλεις τους κατά την περίοδο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην παρούσα φάση διατίθενται προς ενοικίαση στα προάστια της Μόσχας 388 πολυτελείς κατοικίες. Στην πλειονότητα τους πρόκειται για εξοχικά σπίτια που χτίσθηκαν πριν από 5 -10 χρόνια και νοικιάζονται από $5.000 έως $100.000 δολάρια.