Πόσο κοστίζει να φέρετε τα Wendy’s πίσω στην Ελλάδα;

Πόσο κοστίζει να φέρετε τα Wendy’s πίσω στην Ελλάδα;

Δείτε ποιο είναι το οικονομικό κόστος για να να ανοίξουν ξανά τα διάσημα μπεργκεράδικα στην Ελλάδα.

Τα Wendy’s μπορεί να πορεύονται χρόνια με το μότο «Old Fashioned Hamburgers» όπως φαίνεται, όμως, μόνο ξεπερασμένα δεν είναι τα μπέργκερ της εταιρείας.

Σήμερα, διαθέτει περισσότερα από 6.600 σημεία παρουσίας σε όλο τον κόσμο, ενώ προς λύπη του ελληνικού κοινού τα καταστήματα έκλεισαν στη χώρα μας και από τότε οι Έλληνες έμειναν να περιμένουν πότε θα ξανάρθει η «κοκκινομάλλα» των μπέργκερ.

Η αλυσίδα fast-food, έπειτα από μια δεκαετία επιχειρηματικής «αδράνειας», σχεδιάζει να ανοίξει 1.000 νέα εστιατόρια μέσα στην επόμενη πενταετία – με τα περισσότερα από αυτά να είναι franchise.

Τι χρειάζεται, λοιπόν, για να ανοίξει κανείς ένα κατάστημα Wendy’s; Ένα κεφάλαιο ύψους τουλάχιστον 5 εκατ. δολαρίων και ένα ενεργητικό ύψους 2 εκατ. δολαρίων.

Οι οικονομικές απαιτήσεις είναι τόσο υψηλές, διότι τα συνολικά κόστη των Wendy’s είναι αρκετά υψηλότερα σε σύγκριση με άλλες αλυσίδες fast-food.

Για παράδειγμα το κατασκευαστικό κόστος, που περιλαμβάνει το ακίνητο, τον εξοπλισμό και τους προμηθευτές, κυμαίνονται μεταξύ 2 και 3,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ενδεικτικά θα σας πούμε πως το κόστος για να ανοίξει κάποιος ένα κατάστημα Subway ανέρχεται στις 116.200 και 262.850 δολάρια.

Επίσης, υπάρχει ένας φόρος franchise για κάθε νέο εστιατόριο ύψους 40.000 δολάρια, καθώς και 5.000 δολάρια κόστος για κάθε αίτηση.

Τέλος, όσοι ανοίξουν ένα κατάστημα πληρώνουν έναν φόρο δικαιωμάτων εφάπαξ που ισοδυναμεί με το 4% των ακαθάριστων πωλήσεων και φόρο διαφημίσεων ίσο με το 4% των ακαθάριστων πωλήσεων.

Υψηλότερο κόστος, υψηλότερα και τα κέρδη, όμως, όπως είναι αναμενόμενο.

Η αλυσίδα έχει κατά μέσο όρο τζίρο 1,5 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που τα Subway έχουν μέσο ετήσιο εισόδημα περίπου 490.000 δολάρια.