Πόσο κοστίζει σήμερα η επένδυση της Yahoo στη Snap

Πόσο κοστίζει σήμερα η επένδυση της Yahoo στη Snap

Δυο μήνες μετά την είσοδο της Snap στην αγορά του Χρηματιστηρίου, το μερίδιο της Yahoo ανήλθε περίπου στα 97,6 εκατομμύρια δολάρια.

Τη Δευτέρα, σχεδόν δυο μήνες μετά την είσοδο της Snap στην αγορά του Χρηματιστηρίουτο μερίδιο της Yahoo έφτασε σε αξία τα 97,6 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 4,6 εκατομμύρια μετοχές, σύμφωνα με δήλωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αυτό περιλαμβάνει περίπου 2,3 εκατομμύρια κοινές μετοχές της Snap και άλλες 2,3 εκατομμύρια που είναι μετατρέψιμες σε κοινές μετοχές.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, η Yahoo αγόρασε περίπου 2,3 εκατομμύρια προτιμώμενες μετοχές της Snap αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων το 2014. Το διοικητικό συμβούλιο της Snap προσέθεσε στη συνέχεια άλλα 2,3 εκατομμύρια κοινά αποθέματα στο ποσοστό αυτό το 2016, εγκρίνοντας τις μετοχές ως μέρισμα στους μετόχους.

Όταν η Yahoo αγόρασε αρχικά το μερίδιό της στη Snap, χρησιμοποίησε ένα μέρος των χρημάτων που κέρδισε από μια προηγούμενη επένδυση στην Alibaba για να χρηματοδοτήσει το νέο της  στοίχημα. Και ενώ η Snap κατείχε το μεγαλύτερο IPO μετά τη δημόσια εγγραφή της Alibaba, οι αποδόσεις στη συνέχεια δεν μοιάζουν τόσο θετικές όσο αυτές του κινεζικού κολοσσού.

Η αξία του μεριδίου της Yahoo στη Snap έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί από τη στιγμή που επένδυσε στην εταιρεία για πρώτη φορά, ποσό σχετικά χαμηλό αφού η αντίστοιχη επένδυση της στην Alibaba ήταν 43 φορές μεγαλύτερη μόλις σε δύο μήνες μετά τη δημόσια εγγραφή.

Αλλά η μοίρα της συμμετοχής της Yahoo στο Snap θα είναι η ίδια με αυτή στην Alibaba. Όταν η Verizon κλείσει οριστικά τη συμφωνία εξαγοράς της τεχνολογικής εταιρείας (κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί τον Ιούνιο), το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της τελευταίας, συμπεριλαμβανομένων των Snap και Alibaba, θα μείνει πίσω ως μια επενδυτική εταιρεία με την επωνυμία «Altaba», ενώ τα κεφάλαια υπό διαχείριση θα ανέλθουν σε περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια.