Πόσο πιθανό είναι να δούμε την επιστροφή της 13ης σύνταξης

Πόσο πιθανό είναι να δούμε την επιστροφή της 13ης σύνταξης

Η κυβέρνηση φέρεται να επεξεργάζεται σχέδιο το οποίο στοχεύει να κατευνάσει τις αντιδράσεις από τις επερχόμενες περικοπές.

 

Το σχέδιο για την επαναφορά της 13ης σύνταξης φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση, με σκοπό να κάμψει ορισμένες από τις αντιδράσεις που θα φέρει η επερχόμενη μείωση των συντάξεων μέσω της περικοπής ή της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε με αφορμή τις μειώσεις που μπορούν να φτάσουν ως και δύο συντάξεις, ότι μια πιθανή επαναφορά της 13ης σύνταξης είναι βέβαιο ότι θα φέρει χρήματα στην αγορά και θα ενισχύσει την οικονομία.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, επισήμως και δημόσια η συζήτηση δεν έχει ανοίξει και δεν αναμένεται να ανοίξει ως την ολοκλήρωση του προγράμματος. Πολύ πιθανό είναι να συζητηθεί το θέμα αυτό στην επόμενη έκθεση Θεσσαλονίκης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ως μια από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Πάντως, τα ΝΕΑ αναφέρουν ότι μια πιθανή θεσμοθέτηση της 13ης σύνταξης θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, και αυτό το οποίο εξετάζεται είναι να παγιωθεί το οριζόντιο βοήθημα που δόθηκε τις περασμένες χρονιές. Τα πάντα, όμως, θα εξαρτώνται από το ύψος των πλεονασμάτων που θα πετυχαίνει η κυβέρνηση.