Πόσο πωλήθηκε η Porsche του 1964 της Janis Joplin

Πόσο πωλήθηκε η Porsche του 1964 της Janis Joplin

Τα έσοδα της πώλησης αναμένεται να στηρίξουν κοινωνικά προγράμματα στη μνήμη της Janis.

Η Janis Joplin αγόρασε την Porsche το 1968. Ήταν βαμμένη από προφυλακτήρα σε προφυλακτήρα και από πόρτα σε πόρτα, σαν μια τοιχογραφία, η οποία περιελάμβανε πουλιά, πεταλούδες, τοπία, μανιτάρια και πρόσωπα. Η τιμή του αυτοκινήτου ωστόσο ήταν υπερεκτιμημένη. Και αυτό γιατί το αυτοκίνητο είχε «ταυτιστεί» με τη Joplin. Συνήθιζε να το οδηγεί συνεχώς, ενώ οι θαυμαστές της, της άφηναν διάφορα σημειώματα στους υαλοκαθαριστήρες.

Την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 27 ετών, σε ένα ξενοδοχείο του Χόλυγουντ, οι άνθρωποι που την βρήκαν, γνώριζαν που θα είναι καθώς το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στο γκαράζ.

Η κυριότητα του οχήματος πήγε στα αδέλφια της, Michael και Laura Joplin, οι οποίοι το μοιράστηκαν για περίπου 30 χρόνια. Στην πορεία των χρόνων, το χρώμα άρχιζε να θαμπώνει, γι’ αυτό και τα αδέλφια το έβαψαν γκρι. «Έπρεπε να σώσουμε το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Michael. Ωστόσο, άφησαν ίδιο το «πρόσωπο», στην πόρτα του ρεζερβουάρ.

Λίγο αργότερα, ο Michael και η Laura ζήτησαν από επαγγελματίες καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν την Porsche και να την ξανακάνουν ακριβώς όπως ήταν, όταν την είχε η Janis. Σήμερα το αυτοκίνητο παραμένει σε άριστη κατάσταση.

Μάλιστα, τα δυο αδέλφια αποφάσισαν να πωλήσουν το θρυλικό αυτοκίνητο της διάσημης ροκ τραγουδίστριας και να διαθέσουν τα έσοδα σε κοινωνικά προγράμματα στη μνήμη της . Το βράδυ της Πέμπτης η 365 Porsche πωλήθηκε σε δημοπρασία του Οίκου RM Sotheby στην τιμή των 1,76 εκατ. δολαρίων.