Πόσο πουλιούνται οι κλεμμένοι λογαριασμοί καρτών και υπηρεσιών στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο»

Πόσο πουλιούνται οι κλεμμένοι λογαριασμοί καρτών και υπηρεσιών στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο»

Και πόσα χρήματα αξίζουν οι πιστωτικές κάρτες και οι λογαριασμοί σε Amazon και PayPal.

 

Όσοι θέλουν να στήσουν μια απάτη μπορούν να αγοράσουν πολύ φτηνά έναν λογαριασμό Apple στο αποκαλούμενο Σκοτεινό Διαδίκτυο, ενώ λογαριασμοί της Amazon και του eBay πετυχαίνουν καλύτερες τιμές.

Η μέση τιμή πώλησης του ονόματος και του συνθηματικού ενός λογαριασμού της Apple είναι 15,39 δολάρια, καθιστώντας τα έτσι τα πιο πολύτιμα προσωπικά δεδομένα που δεν έχουν να κάνουν με χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας Top10VPN. Ένας κλεμμένος λογαριασμός eBay πωλείται κατά 12 δολάρια, ενώ λογαριασμοί σε Amazon και Walmart φτάνουν το πολύ τα 10 δολάρια.

Οι χάκερ χρησιμοποιούν μια σειρά από τεχνικές για να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούν τη μέθοδο phishing, κατά την οποία κάνουν τους χρήστες, μέσω αληθοφανών συνδέσμων που στέλνουν με email και άλλες εφαρμογές μηνυμάτων, να ανοίξουν παγιδευμένες σελίδες οι οποίες στέλνουν όλα αυτόματα όλα τα δεδομένα.

Τα στοιχεία που έχουν μεγαλύτερη αξία στο Σκοτεινό Διαδίκτυο αφορούν λογαριασμούς σε συστήματα πληρωμών και τράπεζες. Ένας κλεμμένος λογαριασμός PayPal αξίζει 274 δολάρια, ενώ η μέση τιμή ενός τραπεζικού online λογαριασμού είναι στα 160,15 δολάρια. Τέλος, ένας αριθμός πιστωτικής πωλείται περίπου κατά 67,50 δολάρια, ενώ μια πιστωτική κάρτα αξίζει 50 δολάρια.