Πόσο θα κόστιζαν σήμερα οι κορυφαίοι στην ιστορία του ποδοσφαίρου;

Πόσο θα κόστιζαν σήμερα οι κορυφαίοι στην ιστορία του ποδοσφαίρου;

Από τον Ντιέγκο στον Ρονάλντο…και στον Νεϊμάρ.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν με το ασύλληπτο ποσό-ρεκόρ των 222 εκατ. ευρώ, έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πόσο θα κόστιζαν σήμερα κορυφαίοι πρωταθλητές του παρελθόντος.Οι μεγαλύτεροι πρωταθλητές όλων των εποχών.

Εμπειρογνώμονες της Playratings.net, ιστοσελίδας στην Ιταλία που ασχολείται με την οικονομική πτυχή του ποδοσφαίρου, εργάστηκαν προκειμένου να δώσουν μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση.

Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τον σχετικό υπολογισμό της σημερινής αξίας των Μαραντόνα, Φαν Μπάστεν, Ρονάλντο και Μισέλ Πλατινί, αφορούν την ανατίμηση του νομίσματος (πόσο είναι σήμερα τα 13 δις που πλήρωσε η Νάπολι για τον Μαραντόνα), την αύξηση του κύκλου εργασιών των συλλόγων, την απόδοση και την ηλικία των παικτών.

Έτσι, σύμωνα με τους υπολογισμούς τους, ο Ντιέγκο Μαραντόνα αγοράστηκε το 1984 με 13 δισ ιταλικές λιρέτες από τον πρόεδρο Φερλαίνο, θα κόστιζε σήμερα 345 εκατ. ευρώ. Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, που αγοράστηκε το 1987 από την Μίλαν με 1,75 δισ λιρέτες, σήμερα θα κόστιζε «μόνο» 328, ενώ ο Μισέλ Πλατινί που έφτασε το 1982 στην Γιουβέντους με 250 εκατ. λιρέτες, σήμερα η αξία του θα κόστιζε 344 εκατ ευρώ.

Στα 221 εκατ ευρώ, ορίζεται εκείνη του Μπατιστούτα, που στα 30 του έφτασε στη Ρόμα από την Φιορεντίνα το 2000 αντί 70 δις λιρέτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ