Πότε οι selfies είναι επικίνδυνες και πρέπει να απαγορευτούν

Πότε οι selfies είναι επικίνδυνες και πρέπει να απαγορευτούν
Tourists take a 'selfie' picture as demonstrators burn a trash container during a May Day rally in Barcelona, Spain, Thursday, May 1, 2014. Tens of thousands of workers marked May Day in European cities with a mix of anger and gloom over austerity measures imposed by leaders trying to contain the eurozone's intractable debt crisis. (AP Photo/Manu Fernandez)

Καθώς οι τουρίστες παίρνουν θανατηφόρα ρίσκα για μία selfie, όλο και περισσότεροι τουριστικοί χώροι απαγορεύουν το selfie stick.

Ίσως να το έχετε παρατηρήσει: όλο και περισσότεροι τουρίστες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους προκειμένου να βγάλουν την τέλεια selfie και να την δημοσιεύσουν στο Facebook ή στο Instagram. Ένα πάρκο στο Ντένβερ καθώς και οι αρμόδιες δασικές αρχές στην περιοχή της Νεβάδα απαγόρευσαν τη χρήση selfie stick, καθώς πολλοί τουρίστες διακινδύνευαν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να βγάλουν μία selfie με κάποια αρκούδα.

Την ίδια ώρα, πολλά πάρκα αναψυχής σε όλο τον κόσμο, από την Disneyland μέχρι το Six Flags απαγόρευσαν τα selfie stick για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το USA Today, πολλά μουσεία, μουσικά φεστιβάλ και αθλητικά πρωταθλήματα όπως αυτό του πρωταθλήματος τένις στο Wimbledon, έχουν απαγορεύσει τα selfie stick για λόγος ασφαλείας και για λόγους παρεμπόδισης της διαδικασίας.

Τα selfie stick αποδεικνύονται ενοχλητικά για πολλούς ανθρώπους, σύμφωνα με έρευνα του MissTravel.com σε 58.000 ταξιδιώτες. Παρόλα αυτά, η τουριστική βιομηχανία, δεν είναι σταθερά και σύσσωμη αντίθετη στη χρήση τους. Κάποια ξενοδοχεία, μάλιστα, διεξάγουν διαγωνισμούς καλύτερης selfie με έπαθλο ένα πακέτο διακοπών.