Πού πηγαίνουν οι υπάλληλοι της Tesla;

Πού πηγαίνουν οι υπάλληλοι της Tesla;
epa06909210 An employee works at the Tesla China headquarters in Beijing, China, 25 July 2018. Despite the ongoing trade war between the USA and China, Tesla chief executive Elon Musk earlier this month announced the deal with Chinese authorities to build a new electric car production plant in Shanghai, which will be the first outside the USA. The new auto plant plans to produce 500,000 cars a year. EPA/ROMAN PILIPEY

Η Apple προσέλαβε τουλάχιστον 46 υπαλλήλους της Tesla μέσα στη φετινή χρονιά.

Πρέπει πλέον να θεωρούμε την Apple ως μια από τις εταιρείες που επωφελήθηκαν από την αναταραχή που υπέστη η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Tesla, φέτος. Ο τεχνολογικός γίγαντας της Silicon Valley έχει προσλάβει τουλάχιστον 46 υπαλλήλους από την Tesla μέχρι τώρα φέτος, σύμφωνα με το CNBC. Οι προσλήψεις αφορούν μηχανικούς που εργάζονταν στο μηχανικό σχεδιασμό και την αυτόνομη οδήγηση, όπως επίσης και μάνατζερ της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, και οκτώ ασκούμενους μηχανολόγους.

Ένας αντιπρόσωπος της Tesla δήλωσε στο CNBC: «Τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο. Η Tesla είναι ο δύσβατος δρόμος. Έχουμε 100 φορές λιγότερα χρήματα από την Apple, επομένως εννοείται ότι μπορούν να πληρώσουν περισσότερα».

Τον Μάιο, ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, αναδιοργάνωσε την διοικητική δομή της εταιρείας του προκειμένου, όπως το έθεσε ο Μασκ σε ένα εσωτερικό memo που κυκλοφόρησε τότε, «να βελτιωθεί η επικοινωνία, να συνδυαστούν θέσεις όπου χρειάζεται, και να περιοριστούν οι ενέργειες που δεν είναι απαραίτητες για την επιτυχία της αποστολής μας».

Τον ίδιο μήνα, ο Νταγκ Φιλντ, ανώτερος αντιπρόεδρος στον τομέα της μηχανικής, ο οποίος επέβλεπε την παραγωγή των οχημάτων Model 3, πήρε άδεια από την εταιρεία. Πριν δύο εβδομάδες, η Apple δήλωσε ότι ο Φιλντ επέστρεψε στην Apple, όπου είχε εργαστεί πριν «μετακομίσει» στην Tesla, έτσι ώστε να εργαστεί στο σχέδιο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Apple.

Το 2015, ο Μασκ δήλωσε σε μια γερμανική εφημερίδα «Αποκαλούμε πάντα αστειευόμενοι την Apple το “Το Νεκροταφείο της Tesla”. Αν δεν τα καταφέρεις στην Tesla πας να δουλέψεις στην Apple. Και δεν αστειεύομαι». Πιο πρόσφατα οι δυσκολίες παραγωγής ίσως αλλάξουν αυτό το κύμα ταλέντων μεταξύ των δύο εταιρειών».

Η Tesla έχει προσλάβει και η ίδια ταλέντα από άλλες εταιρείες, όπως για παράδειγμα τον Neeraj Manrao από την Apple, όπως και άλλους από εταιρείες όπως η Snap, η Amazon, και η Ingersoll Rand.

Η Apple έχει θεωρηθεί για καιρό ένας πιθανός υποψήφιος για να αγοράσει την Tesla, με τις προβλέψεις για μια επικείμενη συγχώνευση μεταξύ των δύο εταιρειών να εντείνεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η συμπεριφορά του Μασκ έχει γίνει όλο και πιο ασταθής ενώ προσπαθεί να πετύχει τους φιλόδοξους στόχους παραγωγής της Tesla.