Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα;

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα;
epa05655659 A 20 metres high Christmas tree stands in Trafalgar Square following a lighting ceremony in London, Britain, 01 December 2016. The tree, a Norway Spruce, is donated to London by Oslo in a tradition dating back to 1947. The annual gift is to show lasting gratitude for the support Britain gave Norway during the Second World War. EPA/HAYOUNG JEON

Η airtickets συγκέντρωσε και παρουσιάζει τις πόλεις που οι περισσότεροι Έλληνες θα ταξιδέψουν τις γιορτές.

Τους δημοφιλέστερους προορισμούς που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα παρουσίασε η airtickets.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, κορυφαίος προορισμός είναι το Λονδίνο. Η Ρώμη έρχεται αμέσως μετά στις προτιμήσεις των Ελλήνων και το Μόναχο, ως κλασικός Χριστουγεννιάτικος προορισμός, βρίσκεται στην 3η θέση. Η πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών ολοκληρώνεται με το Βερολίνο και το Άμστερνταμ. Από τις συνολικές κρατήσεις, διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το 3ο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι πολλοί Ελληνοκύπριοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές.

Οι τιμές ανά κράτηση την περίοδο των Χριστουγέννων, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 290€, με χαμηλότερη τιμή κράτησης τα 13€ για τη διαδρομή Αθήνα-Σόφια με επιστροφή, για έναν επιβάτη. Στους τοπ 5 ακριβότερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα συγκαταλέγονται η Αβάνα, ο Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Λίμα στο Περού.

Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός, ότι το 44% των επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις. Σειρά έχουν η Ryanair, η Alitalia, η SAS και η Swiss Airlines.

Επιπλέον, φαίνεται ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις τους κατά μέσο όρο 10 εβδομάδες πριν την αναχώρησή τους. Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν με αναχώρηση την προπαραμονή των Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου, με διάρκεια παραμονής 7 ημερών, ενώ οι ταξιδιώτες από 35 έως 39 χρονών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική κατηγορία. Τέλος, το 20% των χριστουγεννιάτικων κρατήσεων πραγματοποιήθηκε από mobile συσκευές.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την airtickets και αφορούν αεροπορικές κρατήσεις που έγιναν από 1.01.2016 – 5.12.2016 για την ταξιδιωτική περίοδο 19.12.2016 – 8.01.2017