Που ζουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι;

Που ζουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι;
Photo: REUTERS

Η Ευρώπη αναδεικνύεται σε πρωτεύουσα των πλουσίων.

Εάν θέλετε να γνωρίσετε άμεσα κάποιον εκατομμυριούχο, τότε το καλύτερο είναι να μείνετε στην Ευρώπη, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη στα οποία ως και τρεις στους δέκα ανθρώπους διαθέτουν ευρώ εν αφθονία.

Αυτό συμβαίνει κυρίως στο μικρό κρατίδιο του Μονακό, που φιλοξενεί τους περισσότερους κατά κεφαλήν εκατομμυριούχους στον κόσμο. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ζυρίχη, η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί η Γευνεύη, όπου λιγότεροι από δύο στους δέκα είναι εκατομμυριούχοι.

 

Στις ΗΠΑ το προβάδισμα έχει η πόλη της Νέας Υόρκης, όπου ένας στους 25 κατοίκους είναι εκατομμυριούχος, σύμφωνα με την έρευνα του αγαπημένου περιοδικού των πλουσίων, WealthInsight and Spears.

Μεταξύ των πόλεων με τους περισσότερους πλουσίους είναι και το πετρελαϊκό «βασίλειο» του Χιούστον στο Τέξας, αλλά και το Σαν Φρανσίσκο όπου κατοικούν πολλοί επιχειρηματίες της Silicon Valley, με αποτέλεσμα 1 σε κάθε 50 κατοίκους να είναι εκατομμυριούχος.

Στη λίστα πάντως δεν υπάρχουν πόλεις της Αφρικής ή της κεντρικής Ασίας, ενώ περισσότερες από τις μισές είναι ευρωπαϊκές.

Διαβάστε ακόμη:

Πού βρίσκονται οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι;

«Σπαγκοραμμένοι» δισεκατομμυριούχοι