Πούτιν: Ο Τραμπ δεν μας έδωσε κρατικά μυστικά και μπορώ να το αποδείξω

Πούτιν: Ο Τραμπ δεν μας έδωσε κρατικά μυστικά και μπορώ να το αποδείξω
epa05686539 Russian President Vladimir Putin gestures while answering a question during his annual press conference in International Trade Center in Moscow, Russia, 23 December 2016. A total of 1,437 journalist from all regions of Russia are accredited at the press conference with many of them using various creative ways to attract the attention of the Russian leader and to ask their questions. EPA/YURI KOCHETKOV

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα μπορεί να παραδώσει στους Αμερικανούς βουλευτές το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνάντησης Τραμπ - Λαβρόφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι ο Αμερικανός ομόλογός του δεν μοιράστηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών απόρρητες πληροφορίες, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, και τόνισε ότι μπορεί να το αποδείξει.

Σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον ιταλό πρόεδρο Πάολο Τζεντιλόνι, ο Πούτιν είπε ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν του μετέφερε «μη υπαρκτά» μυστικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παραδώσει σε Αμερικανούς βουλευτές το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνάντησης Τραμπ – Λαβρόφ, εάν αυτό τους καθησυχάσει.

Η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και τον πρέσβη της Μόσχας στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο πρόεδρος αποκάλυψε «άκρως απόρρητες» πληροφορίες που είχαν έρθει στην κατοχή του από πηγή που δεν αποκαλύπτεται από την εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένοι από τους παρόντες στη συνάντηση, μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, φρόντισαν να ενημερώσουν τη CIA και την NSA.

Διαβάστε επίσης: Έμμεση ομολογία Τραμπ για τις επαφές του με τη Ρωσία