PowerUp!: Ένας διαγωνισμός για startups στον τομέα της ενέργειας

PowerUp!: Ένας διαγωνισμός για startups στον τομέα της ενέργειας

Ρεκόρ συμμετοχών για το μεγαλύτερο διαγωνισμό startup εταιρειών ενέργειας

Πάνω από 100 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για το διαγωνισμό  PowerUp! από την InnoEnergy –  το μεγαλύτερο διαγωνισμό για startups στον τομέα της ενέργειας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν υποψήφιοι οι οποίοι διαθέτουν κάποιο project σχετικό με την ενέργεια, πρωτότυπο, μια αφοσιωμένη ομάδα και διετές πλάνο για είσοδο στην αγορά.

«Η ποικιλία των υποβολών σε αυτό το διαγωνισμό δείχνει πως οι νέες επιχειρήσεις απαντούν με ευελιξία στις αλλαγές του ενεργειακού τομέα και προσαρμόζουν τα project τους στις ανάγκες της αγοράς. Πολλοί από τους υποψήφιους επικεντρώνονται στη μείωση του κόστους της παραγωγής ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη και την προώθηση στην αγορά εταιρειών που στοχεύουν στη δημιουργία λύσεων με παγκόσμια εμβέλεια», δήλωσε ο Jakub Miler, CEO της InnoEnergy Κεντρικής Ευρώπης, διοργανωτής του PowerUp!.

Οι νικητές των δύο προηγούμενων διαγωνισμών, σήμερα είναι εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς, έχοντας επιταχύνει την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των project τους με την υποστήριξη της InnoEnergy, πραγματοποιώντας την είσοδό τους τόσο στην αγορά της Ευρώπης όσο και της Ασίας και των ΗΠΑ. Οι καλύτεροι συμμετέχοντες του PowerUp! μπορούν να ευελπιστούν σε προσφορά για συμμετοχή στο πρόγραμμα Highway®, όπου θα αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαια αξίας έως και 150,000 ευρώ, για την στελέχωση της ομάδας τους, την ανάπτυξη της τεχνολογίας τους, τη δημιουργία και επικύρωση του επιχειρηματικού τους μοντέλου καθώς και την είσοδο τους σε παγκόσμιες αγορές, και χρηματικά έπαθλα.

«Μία καινοτόμα ιδέα δεν είναι πλέον αρκετή. Η αγορά του τομέα της ενέργειας είναι πολύ απαιτητική και ο χρόνος πλέον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των start-ups και των επιχειρηματιών. Η επικοινωνία με πιθανούς πελάτες πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να διερευνηθούν οι προσδοκίες τους. Η ανάγκη στην οποία απαντά ένα προϊόν και η αξία που προσφέρει η χρήση του, είναι πιο σημαντικά από το ίδιο το προϊόν» – τέτοιες συμβουλές δίνονται σε start-ups από τον Mateusz Lisowski, CEO της Enetech, μιας εταιρείας η οποία προσφέρει μια μοναδική δεξαμενή αποθήκευσης και μεταφοράς θερμότητας για μικρές αποστάσεις (έως 30 χλμ.), η οποία είναι επενδυμένη με υλικό αλλαγής φάσης (Phase Change Material).

Το μεγάλο φινάλε θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη, ενώ στους τοπικούς τελικούς (ο αντίστοιχος Ελληνικός θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα) οι φιναλίστ θα έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν λεπτομέρειες της ιδέας τους και να βελτιώσουν τις ικανότητες παρουσίασής τους, σε ένα εντατικό 2ήμερο workshop.  Έως σήμερα, 108 start-ups από 16 χώρες έχουν πάρει μέρος στο διαγωνισμό. Φέτος, θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, start-ups  από 23 χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης ((Βουλγαρία, Αλβανία, Κροατία, Αρμενία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – FYROM, Ελλάδα, Γεωργία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Λετονία, Σερβία, Λιθουανία, Τουρκία, Ουκρανία, Πολωνία, Κύπρος, Σλοβακία, Σλοβενία και Ρουμανία).

Το PowerUp! καλεί γενναίους οραματιστές, που σχεδιάζουν νέες τεχνολογίες που θα ωφελήσουν καταναλωτές, παραγωγούς και προμηθευτές ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στο παρακάτω link:

www.powerup.innoenergy.com.