Πράσινο φως από το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση των F-16

Πράσινο φως από το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση των F-16

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού όσον αφορά τις οικονομικές δεσμεύσεις της Ελλάδας.

Συνεδρίασε έκτακτως σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με αντικείμενο την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «κατόπιν ενημέρωσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η Αμερικανική πλευρά έχει καταρχήν αποδεχθεί την αναθεωρημένη ελληνική πρόταση, που λαμβάνει υπόψη τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας τα επόμενα έτη, το ΚΥΣΕΑ ομοφώνως ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης 85 αεροσκαφών».

Πάιατ: Πολύ μεγάλη μέρα για την Ελλάδα

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ χαιρετίζει την ομόφωνη έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της αναβάθμισης 85 αεροσκαφών F-16, κάνοντας λόγο για μια “μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα”.

Η αντίδραση της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν από τη πρώτη στιγμή υπέρ της αναβάθμισης της επιχειρησιακής δυνατότητας των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16», δήλωσε ο τομεάρχης ‘Αμυνας της ΝΔ σχετικά με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αναβάθμιση των F-16 και πρόσθεσε: « Θα περιμένουμε όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για να τοποθετηθούμε αναλυτικά».