Prem Watsa: Γιατί στήριξε τη συγχώνευση Eurobank – Grivallia, τί βλέπει για την ελληνική οικονομία

Prem Watsa: Γιατί στήριξε τη συγχώνευση Eurobank – Grivallia, τί βλέπει για την ελληνική οικονομία
Ο διευθύνων συμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα Τετάρτη 31 Μαΐου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ο Καναδός επενδυτής της Fairfax Financial Holdings ζητάει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις.

Tην αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια εκφράζει ο Καναδός επενδυτής Prem Watsa, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής. Επίσης ο Καναδός επενδυτής προειδοποιεί τα πολιτικά κόμματα και τις ελληνικές κυβερνήσεις που έρχονται να ακολουθήσουν πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, αν θέλουν να προσελκύσουν στη χώρα ξένες επενδύσεις.

Ο επικεφαλής του fund Fairfax Financial Holdings, εξηγεί πως δεδομένης της ύφεσης που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδας, αναμένει πως τα επόμενα χρόνια η οικονομία θα κινηθεί με στόχο να αντισταθμίσει την τεράστια πτώση. «Δεδομένης της ύφεσης την οποία πέρασε η Ελλάδα, δεν θεωρώ ότι είναι υπεραισιόδοξο να αναμένει κανείς την σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια για να αντισταθμίσει την τεράστια πτώση που υπέστη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτή η θετική προοπτική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια ήταν και ένας από τους λόγους, όπως αναφέρει, που τον ώθησαν στην απόφαση να υποστηρίξει τη συγχώνευση της Eurobank με την Grivalia, κίνηση που θα οδηγήσει στην εξυγίανση της τράπεζας από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και θα ενισχύσει παράλληλα τα κεφάλαιά της.

Ο Watsa, που ίδρυσε την Fairfax Financial το 1985 όπου παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, υποστηρίζει την συμφωνία αφότου δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι έχει ζημιωθεί με πάνω από 600 εκατ. ευρώ από το 2014.

«Τοποθετούμαστε μακροπρόθεσμα» είχε δηλώσει ο Watsa, σε άλλη συνέντευξη του. «Αγοράσαμε μετοχές όταν έγινε η ανακεφαλαιοποίηση και επενδύουμε περαιτέρω μέσω της Grivalia. Πιστεύουμε πως πρόκειται για μια πολύ καλή τράπεζα.»

Όταν θα ξεπεραστούν τα προβληματικά δάνεια, όπως δήλωσε ο Watsa, «θα προκύψει μια πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη τράπεζα σε μια πολύ καλή θέση για να εξυπηρετήσει τους Έλληνες πελάτες καθώς και την ελληνική οικονομία».