Προχωρά το deal μεταξύ της Μασούτης και της Γαλαξίας ΑΕ

Προχωρά το deal μεταξύ της Μασούτης και της Γαλαξίας ΑΕ
Photo:

Επεκτείνει το δίκτυό της η Μασούτης, επιδιώκοντας να πάρει τον έλεγχο της Γαλαξίας ΑΕ-Δήμητρα Μάρκετ, καθώς και της συνδεόμενης Μαρκάτο ΑΕ.

Προχωρά το deal της Μασούτης με την «Γαλαξίας ΑΕ». Ειδικότερα, η βορειοελλαδίτικη εταιρεία σούπερ μάρκετ γνωστοποίησε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την πρόθεσή της να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας «Γαλαξίας ΑΕ-Δήμητρα Μάρκετ», καθώς και της συνδεόμενης «Μαρκάτο ΑΕ».

Η Γαλαξίας ΑΕ -Δήμητρα Μάρκετ αποτελεί αμιγώς κερκυραϊκή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο του Εμπορίου από το 1980, όντας και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Αγορών ΕΛΟΜΑΣ. Σήμερα απασχολεί 310 εργαζόμενους και έχει 20 καταστήματα, όλα στο νησί της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της για το 2012, ο τζίρος της άγγιξε τα 41,3 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 0,82% σε σχέση με το 2011, ενώ τα μικτά κέρδη κατέγραψαν άνοδο 4,26% από τα 8,4 εκατ. ευρώ στα 8,8 εκατ ευρώ.

Από τη μεριά της, η Διαμαντής Μασούτης συγκαταλέγεται, ως γνωστόν, στις μεγάλες δυνάμεις του εγχώριου οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων, έχοντας αυτή τη στιγμή ένα δίκτυο που αγγίζει τα 243 καταστήματα (224 σουπερμάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής). Το 2012, μάλιστα, η αλυσίδα σουπερμάρκετ κατέγραψε αύξηση πωλήσεων, καθώς ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 734,3 εκατ. ευρώ από 702 εκατ. ευρώ το 2011, σημειώνοντας άνοδο 4,6%.

Διευκρινίζεται ότι η εξαγορά δεν αφορά την εταιρεία Γαλαξίας ΑΕ, η οποία διαθέτει δίκτυο 137 καταστημάτων και 13 cash and carry, ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Ανατέθηκε από τη ΡΑΕ το έργο του κοστολογικού ελέγχου της ΔΕΗ