Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ για Πολάκη: Γνώριζε για τους νεκρούς πριν τη σύσκεψη

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ για Πολάκη: Γνώριζε για τους νεκρούς πριν τη σύσκεψη
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (2ος Α), ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός (Α), ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης (4ος Α) και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου (3ος Α), συνομιλούν με τον αρχιτέκτονα που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των έργων υποδομής, Renzo Piano και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο (δεν εικονίζονται), κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον σχεδιασμό των έργων στον τομέα της υγείας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2018, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ταυτόχρονα κατήγγειλε πως το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει ως αρμοδιότητα τη βοήθεια στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ήταν κλειστό το μοιραίο βράδυ.

Κατηγορηματικός ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, γνώριζε την ύπαρξη νεκρών και μάλιστα για μεγάλο αριθμό πριν από τη σύσκεψη το βράδυ της τραγωδίας στο Μάτι εμφανίστηκε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 έκανε λόγο για μεγάλη ηθική κατάπτωση του κ. Πολάκη που ενώ γνώριζε, έκρυψε τους νεκρούς και είπε ψέματα.

Ταυτόχρονα κατήγγειλε πως το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει ως αρμοδιότητα τη βοήθεια στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών ήταν κλειστό το μοιραίο βράδυ. «Από τις 16 Ιουλίου είχε σταματήσει η λειτουργία του με απόφαση της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ήταν κλειστό. Οι υπάλληλοι είχαμε προσπαθήσει να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ωστόσο η αντιμετώπιση από τη διοίκηση ήταν ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει καθώς πρέπει να πάρει το σύνολο του προσωπικού την κανονική του άδεια και ταυτόχρονα δεν μπορούσε να βρεθεί λύση στις εφημερίες» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε τέλος πως «πέρυσι τον Αύγουστο βγάλανε μισθό για πρόεδρο-αντιπρόεδρο, για θέσεις που ήταν άμισθες επί 25 χρόνια και δεν μπόρεσε να βρεθεί λύση για το πώς θα εφημερεύει ένα τέτοιο κέντρο».