Προειδοποίηση των βρετανικών επιχειρήσεων: Τα πολιτικά «παιχνίδια» έχουν συνέπειες

Προειδοποίηση των βρετανικών επιχειρήσεων: Τα πολιτικά «παιχνίδια» έχουν συνέπειες
epa07221693 Pro-Brexit protesters outside Houses of Parliament in Central London, Britain, 10 December 2018. Media reports on 10 December 2018 state that British Prime Minister, Theresa May is to make a statement to British Members of Parliament later in the day amid reports the the Meaningful Vote due to take place on 11 December 2018 on her Brexit deal is being delayed. EPA/WILL OLIVER

Σε αναβρασμό ο επιχειρηματικός κόσμος της Βρετανίας μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

Οι επιχειρηματίες παρακολουθούν τα γεγονότα στο Γουέστμινστερ με πλήρη απογοήτευση, δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο γενικός διευθυντής του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Άνταμ Μάρσαλ, σχολιάζοντας ότι σε μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές για την βρετανική οικονομία εδώ και δεκαετίες, είναι απαράδεκτο οι πολιτικοί του κοινοβουλίου να επιλέξουν να εστιάσουν στον εαυτό τους, παρά στις ανάγκες της χώρας.

«Οι εταιρείες μας ανησυχούν, οι επενδυτές στον κόσμο είναι μπερδεμένοι και απογοητευμένοι και οι αγορές επιδεικνύουν σοβαρή ένταση, καθώς αυτό το πολιτικό έπος συνεχίζεται αδιάλειπτα» είπε και πρόσθεσε ότι η ιστορία δεν θα είναι ευγενική απέναντι σε αυτούς που βάζουν σε προτεραιότητα το πολιτικό τους πλεονέκτημά έναντι της καθημερινότητας των ανθρώπων και ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται πολιτικούς που θα κατανοούν ότι τα «παιχνίδια» τους έχουν συνέπειες στον πραγματικό κόσμο.

Προειδοποίηση απηύθυνε και ένας ακόμη επιχειρηματικός οργανισμός για όσα συμβαίνουν στο κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Επιχειρηματικών Ηγετών (IoD) Στέφεν Μάρτιν υποστηρίζει με ανακοίνωσή του ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται σήμερα οι επιχειρήσεις είναι περισσότερη αβεβαιότητα, αλλά «οι πολιτικοί το κατάφεραν για άλλη μία φορά».

«Προχωράμε όλο και πιο κοντά σε μία μη συμφωνία ως αποτέλεσμα διαρκών αντικρούσεων και πολιτικών διαμαχών», αναφέρει και τονίζει ότι όποιο κι αν είναι το πολιτικό αποτέλεσμα, η προτεραιότητα για όλους θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της οικονομικής σταθερότητας.

Διαβάστε ακόμη: Η Τέρεζα Μέι σήκωσε το γάντι – 158 συντηρητικοί βουλευτές υπέρ της, σύμφωνα με το BBC