Προϊόντα των ΙΚΕΑ επικοινωνούν με ένα iPhone

Προϊόντα των ΙΚΕΑ επικοινωνούν με ένα iPhone

Ομάδα του πανεπιστημίου ECAL στην Ελβετία κατάφερε να μετατρέψει καθημερινά αντικείμενα σε video game - Δείτε το βίντεο.

Μπορεί η αλληλεπίδραση του έξω κόσμου με τις κονσόλες παιχνιδιών να έχει ήδη εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό (βλ. Wii και Microsoft Kinect) όμως δεν είναι καθημερινό φαινόμενο η είδηση πως μερικά αντικείμενα από τα ΙΚΕΑ έγιναν παιχνίδι για ένα iPhone.

Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα ερευνητών από το ελβετικό πανεπιστήμιο ECAL κατάφερε να «ενώσει» ένα iPhone με αντικείμενα αγορασμένα από τη σουηδική αλυσίδα επίπλων και να τα χρησιμοποιήσει για να παίξει τρισδιάστατα βιντεοπαιχνίδια.

Η διαφορά με ό,τι υπάρχει μέχρι στιγμής, είναι πως με όποιον τρόπο κι αν μετακινείς τα συγκεκριμένα αντικείμενα, αυτά κινούνται ταυτόχρονα και στην οθόνη.

Ο Marc Dubois, επικεφαλής της έρευνας, κατάφερε να πετύχει αυτήν την καινοτομία «παντρεύοντας» τα αντικείμενα με το smartphone χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες σε αυτό αισθητήρες (όπως το γυροσκόπιο).

Προφανώς, μόνο το iPhone και μερικά ψώνια στα ΙΚΕΑ δεν φτάνουν ακόμη για όλους, όμως ένας δρόμος άνοιξε μπροστά μας και η τεχνολογία που ήδη υπάρχει προσφέρεται για πολλούς πειραματισμούς.

OpenControllers ECAL/Marc Dubois from ECAL on Vimeo.