Πρόωρες προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε ο Γιανουκόβιτς

Πρόωρες προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε ο Γιανουκόβιτς

Σχηματίζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας και επανέρχεται το Σύνταγμα του 2004, που προβλέπει περιορισμένες προεδρικές εξουσίες. 

Πρόωρες προεδρικές εκλογές, την έναρξη διαδικασίας για τον σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας και την επαναφορά του Συντάγματος του 2004 που προβλέπει περιορισμένες προεδρικές εξουσίες ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Νωρίτερα Ουκρανοί διαδηλωτές άνοιξαν πυρ εναντίον της αστυνομίας στην περιοχή ανάμεσα στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας και το κτίριο του Κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

“Συμμετέχοντες στις μαζικές ταραχές άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών προσπαθώντας να ανοίξουν δρόμο προς το κτίριο του Κοινοβουλίου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που δεν διευκρινίζει εάν οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ο εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Αρσένι Γιατσενιούκ, μιλώντας από το κτίριο του Κοινοβουλίου που βρίσκεται σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας δήλωσε ένοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στον χώρο του Κοινοβουλίου, ωστόσο ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου δήλωσε ότι στη συνέχεια εξαναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν.

Δείτε: Καρέ – καρέ η «Μαύρη Πέμπτη» της Ουκρανίας