Προς νέο ρεκόρ πωλήσεων smartphones οδεύει η Huawei

Προς νέο ρεκόρ πωλήσεων smartphones οδεύει η Huawei
epa05508952 President World for Honor George Zhao delivers a speech during the keynote prior to the presentation of the new honor 8 at the Molitor pool in Paris, France, 24 August 2016. Honor is the mobile brand of Chinese telecom devices giant Huawei. EPA/ETIENNE LAURENT

Η κινεζική εταιρεία δείχνει να βαδίζει προς τον στόχο της να γίνει ο παγκόσμιος κυρίαρχος των smartphones.

Η κινεζική Huawei βρίσκεται κοντά στο να σπάσει το δικό της ρεκόρ, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη πουλήσει μέσα στο έτος περισσότερες από 100 εκατ. συσκευές. Αυτό, στην πράξη, σημαίνει ότι πέτυχε μέσα σε έναν χρόνο αύξηση πωλήσεων κατά 19%, ενώ όλη την προηγούμενη χρονιά είχε πουλήσει συνολικά 140 εκατ. συσκευές.

Ο εμπορικός διευθυντής της Huawei, Yu Chengdong, δήλωσε ότι η εντυπωσιακή ανάπτυξη της εταιρείας φέτος τη βοήθησε στο να αυξήσει τα λειτουργικά της έσοδα περισσότερο από 30% για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

Η ισχυρή παρουσία της κινεζικής εταιρείας στον χώρο των smartphones την έφερε στη δεύτερη θέση με βάση τις πωλήσεις της παγκοσμίως κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ξεπερνώντας την Apple. Βέβαια, τα νέα iPhone δεν ήταν τότε διαθέσιμα, οπότε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δημοσίευσης των συνολικών φετινών επιδόσεων για να δούμε εάν η κινεζική εταιρεία θα καταφέρει να αφήσει πίσω της τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.