Προσφορά ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ από την Intralot

Προσφορά ομολογιών ύψους 250 εκατ. ευρώ από την Intralot

Oι ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Η Intralot ανακοίνωσε ότι η εμμέσως ελεγχόμενη θυγατρική της, Intralot Capital Luxembourg SA, πρόκειται να προβεί σε έκδοση και προσφορά ομολογιών (α΄τάξης) ύψους 250.000.000 ευρώ, λήξεως 2021. Οι ομολογίες θα διατεθούν στην Ελλάδα σε «ειδικούς επενδυτές» αποκλειστικά κατά την έννοια του άρθρου 2 παρ. 1 (στ) του ν. 3401/2005.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ομολογίες αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου. Τα ακόλουθα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα ενεργήσουν Joint Global Coordinators και Joint Bookrunners: J.P. Morgan, Socieete Generale, BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley και Nomura.

Η κατά 100% θυγατρική Intralot Finance Luxembourg SA θα ανακοινώσει σήμερα πρόταση για την επαναγορά του ανεξόφλητου κεφαλαίου των ομολογιών (α΄τάξης) συνολικής ονομαστικής αξίας 276.682.000 εκατ. ευρώ (με ετήσιο επιτόκιο 9,75%) και λήξεως το 2018 που δεν κατέχονται από εμάς ή από συνδεδεμένα πρόσωπα σε τιμή επαναγοράς 105.155%, πλέον δεδουλευμένων και οφειλόμενων τόκων έως (αλλά εξαιρούμενης) της ημερομηνίας διακανονισμού της πρότασης.

Η περίοδος αποδοχής της πρότασης θα λήξει στις 20 Σεπτεμβρίου, 2016. Το καθαρό προϊόν της έκδοσης και πώλησης των ομολογιών που θα προκύψει μετά την καταβολή της προβλεπόμενης προμήθειας και των άλλων εξόδων που σχετίζονται με την προσφορά των ομολογιών θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό μεσεγγύησης κεφάλαια επαρκή (με την προσθήκη μετρητών από τη μητρική εγγυήτρια και τις θυγατρικές) για την αποπληρωμή του συνόλου του ανεξόφλητου κεφαλαίου των εξαγοράσιμων ομολογιών (περιλαμβανομένων των ποσών που απαιτούνται για το διακανονισμό της επαναγοράς σύμφωνα με την πρόταση) πλέον της καταβολής του κόστους αποπληρωμής και των υφιστάμενων και μελλοντικών δεδουλευμένων και οφειλόμενων τόκων κατά τη λήξη των εξαγοράσιμων ομολογιών.

Η αποδοχή της πρότασης τελεί, μεταξύ άλλων, υπό τον όρο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της προσφοράς των ομολογιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ