Πρόσω ολοταχώς για «σκληρό Brexit» η Τερέζα Μέι

Πρόσω ολοταχώς για «σκληρό Brexit» η Τερέζα Μέι
epa06878510 British Prime Minister Theresa May during a press conference at the Western Balkans Summit at Lancaster House in London, Britain, 10 July 2018. Britain is hosting the Western Balkans Summit in London 10 July. EPA/ANDY RAIN

Η συμφωνία τερματίσει την ελευθερία μετακίνησης, τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τις συνεισφορές στον προϋπολογισμό της ΕΕ, τόνισε η ίδια.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπερασπίστηκε σήμερα το σχέδιό της για το Brexit λέγοντας ότι κάνει πράξη την ψήφο των πολιτών να αποχωρήσει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η συμφωνία στο Τσέκερς… έγινε διότι κάνει πράξη την ψήφο των πολιτών», δήλωσε η Μέι σε δημοσιογράφους, προσερχόμενη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και αναφερόμενη στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία την περασμένη εβδομάδα.

Η ίδια δήλωσε ότι η συμφωνία θα τερματίσει την ελευθερία μετακίνησης, τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τις «μεγάλες» βρετανικές συνεισφορές στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

«Κάνουμε πράξη αυτό το Brexit και το κάνουμε με ένα τρόπο που να προστατεύει τις θέσεις εργασίας και τα βιοποριστικά μέσα και που να τηρεί τη δέσμευσή μας προς τη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε.