Προστασία των αμερικανικών ιδρυμάτων ζητά από τις ελληνικές αρχές η πρεσβεία των ΗΠΑ

Προστασία των αμερικανικών ιδρυμάτων ζητά από τις ελληνικές αρχές η πρεσβεία των ΗΠΑ

Με ανάρτηση στο Twitter ζητά να οδηγηθούν οι δράστες της επίθεσης στα κτίρια της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ενώπιον της δικαιοσύνης. 

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα καταδικάζει έντονα τις σημερινές επιθέσεις στα κτίρια όπου στεγάζονται η Ελληνοαμερικανική Ένωση στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η αμερικανική πρεσβεία προτρέπει τις ελληνικές διωκτικές αρχές να προστατεύσουν τα ιδρύματα αυτά και να οδηγήσουν τους δράστες της επίθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα άγνωστοι επιτέθηκαν στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι και με βαριοπούλες έσπασαν την τζαμαρία, ενώ στη συνέχεια πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του μέλους της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εξάλλου, επίθεση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται η Ελληνοαμερικανική ‘Ένωση στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Φράγκων. Και εκεί εισέβαλαν άγνωστοι, οι οποίοι πέταξαν «τρικάκια» (φέιγ βολάν) στήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν συνθήματα με σπρέι.